Savcılar 3 yıl boyunca seyretmiş

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım derin operasyonları AKŞAM'a değerlendirdi. Yıldırım, hukukçuları "Adaletin karşısında ‘bizim boynumuz kalın’ diyorlar" sözleriyle eleştirdi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Ocak 2014 07:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EYLÜL AKDENİZ

Ak Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarına devam ederken AKŞAM İzmir Temsilciliği'ni ziyaret etti. Yıldırım, STK ziyaretleriyle başladığı seçim çalışmalarının olduğu 7 Ocak günü yapılan 'liman operasyonu'yla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"HUKUKA KARŞI BOYNUMUZ KALIN"

Derin operasyonda hukukçuların tavrına tepki gösteren Yıldırım, "Hukukçuların hukuka uymama, hukuku uygulamama keyfiyeti yok, yaşanan budur Türkiye'de. Herkes hesabını veriyor. Adaletin karşısında boynumuz kıldan ince derler ya, ama 'hukukçular bizim boynumuz kalın' diyorlar. 'Biz hukuku uygularız, ama bize hukuk geçmez' diyorlar. Öyle hukuk devleti olmaz" diye konuştu.

"Operasyonun terörle mücadele kanunu sokulmasını da eleştiren Yıldırım, "Neden buraya sokuluyor? Elini rahatlatmak için, istediği gibi takip, dinleme yapacak, istediği gibi delil toplayacak. Zaman sınırlaması yok" diye eleştirdi. "Soruşturmanın yapılış şeklini de vahim olarak değerlendiren Yıldırım, gizli soruşturma aşamasının da basına servis edildiğini söyledi.

BACANAĞI DİLLERİNE DOLADILAR

İzmir'deki operasyonda bacanağı ile ilgili iddialara da değinen Yıldırım, "Yolsuzluk konusunda benim bacanağımı filan dillerine doladılar. Çok net söylüyorum, yolsuzluk varsa sonuna kadar üzerine gidilsin. Biz yolsuzluk içerisinde olsak bu yolları nasıl yapacaktık. Türkiye'nin kaderini değiştirdik, 100 milyar dolar yolsuzluk diyorlar. El insaf be kardeşim, bizim harcadığımız bütçe bile o kadar değil"

"İZMİRLİLER'İ DEĞİL İZMİR'İ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Seçim çalışmaları hakkında da bilgi veren Yıldırım, "İzmirlileri değil, İzmir'i değiştirmek istiyoruz. İzmir'i değiştirmek ve geliştirmek, İzmir'in güzelliğine güzellik katmak istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ekibi, ekiple çalışma alışkanlığı yok. Kafasına uyanı yapıyor, uymayanı yapmıyor. Çünkü hesap soran yok. İstemediği kadar oy veriyor İzmirli, yapmayınca da 'niye yapmadın' demiyor. Bir bahane buluyorlar, yaşam tarzımıza karışıyor, İzmir'i değiştirecekler deniyor, korkuları pompalıyorlar, oyları toplamaya çalışıyorlar. İzmir hala eğer buna itibar edecekse, benim söyleyecek bir şeyim yok. Ama bu şehre bunun yapılmaması lazım. Bu şehre yazık, kaybedilen yılların mutlaka süratli bir şekilde telafi edilmesi lazım" dedi.

'EKŞİ İÇMEDİK Kİ KARNIMIZ AĞRISIN'

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İzmir'de düzenlenen operasyonun zamanlamasına dikkat çekti Yıldırım, "Bizim İzmir'deki seçim kampanyamızın başlangıç gününe özellikle getirilmiştir. Bunu tesadüfen söylemiyorum. Çünkü dosya 2011 Ocak ayında başlamış. Ne zaman ki, 17 Aralık operasyonu başladı, ondan sonra tekrar raflardan alınıp, piyasaya sürülmüş. Bunu çok masum görmemiz mümkün mü? Ama ne yaparsa yapsınlar hiç fark etmez. Biz ekşi içmedik ki karnımız ağrısın, hiçbir sıkıntımız yok" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber