Cinsel korunmayı anlatan tiyatroyu sakıncalı bulan okul

Haber Giriş : 09 Mayıs 2006 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cinsel korunmayla ilgili 'Sakıncalı Haller' adlı oyuna Namık Kemal Lisesi, 'ders aksar' diyerek öğrenci göndermedi. Oyun bakanlık ve AB destekli

 Sağlık Bakanlığı ve AB desteğiyle hazırlanan, cinsel yolla bulaşan hastalıklarla korunma yollarının anlatıldığı 'Sakıncalı Haller' adlı tiyatro oyununa, İzmir'in en eski okullarından Namık Kemal Lisesi 'eğitim ve öğretim aksar' gerekçesiyle öğrencilerini göndermedi.
Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklarla Savaşım Derneği Genel Sekreteri ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Gökengin'le Konak Belediyesi AB Koordinatörü Mehmet Yunak, dün Namık Kemal Lisesi önünde bir basın açıklaması yaparak okul müdürü Osman Kendir'i kınadı. Tunçağ, "Şubat ayından beri Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yaklaşık 8 bin öğrenci bu oyunu izledi. Kaymakam ve ilçe milli eğitim yetkililerinin tüm uyarılarına rağmen öğrencilerini göndermedi" dedi.

Oyun başka lisenin öğrencileri için sahnelenirken, okula giderek Kendir'le görüşmek isteyen basın mensupları içeri alınmadı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber