Meclis personeli, intihar eden polisin eşine ev aldı

Haber Giriş : 09 Mayıs 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis'te görev yaptığı sırada intihar eden polis memuru Bayram Kafalı'nın acılı ailesine mesai arkadaşları sahip çıktı.

Meclis personeli, kendi aralarında topladığı 60 bin YTL'yle ölen polisin eşi Ayşe Kafalı'ya Ankara Mamak'ta bir ev satın aldı. Meclis personelinin başlattığı kampanyaya, milletvekilleri de destek verdi. Yapılan yardımdan çok duygulanan Kafalı, yakında iki çocuğuyla kendi evinde oturacak. Ayşe Kafalı, Bülent Arınç'ın ?Meclis'te iş verelim? teklifini ise çocuklarını yalnız bırakmamak için kabul etmedi.

Meclis personeli, örnek bir kampanya düzenleyerek vefat eden arkadaşlarına vefa gösterisinde bulundu. Kredi kartı borçları nedeniyle bunalıma giren ve şubat ayında görev başında intihar eden Bayram Kafalı'nın ailesi için olayın hemen ardından yardım kampanyası başlatıldı. Yaklaşık 3 bin TBMM personelinin katıldığı kampanya sonucunda 48 bin YTL para toplandı. İşadamı Nurettin Çarmıklı da kampanyaya 12 bin YTL'yle katılarak hedeflenen 60 bin YTL'nin tamamlanmasını sağladı. Gerekli paranın toplanmasının ardından Meclis personeli, Ankara'nın Mamak semtinde tamamlanmak üzere olan bir evi satın aldı. Yapılan sürpriz karşısında çok duygulandığını belirten Ayşe Kafalı, ?Yardımda bulunan herkese tek tek ulaşıp teşekkür etmek isterdim; ama bu zor. Hepsinden Allah razı olsun. Ölüm herkesin başına gelebilir; ama maddi sorunlar bu acıyı iki kat artırıyordu. Şimdi evim var, en azından kira derdimiz artık yok. Çok şükür, kimseye muhtaç olmayacağım.? dedi. Eşinden kalan 600 milyon maaşla çocuklarını en güzel şekilde okutmak istediğini ifade eden Kafalı, bundan sonra hayatını çocuklarına adayacağını kaydetti.

Öte yandan Meclis Başkanı Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde ölen polisin eşine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette polisin iki çocuğuna hediyeler getiren Arınç, çocukların eğitimi konusunda destek olacaklarını söyledi. Ayşe Kafalı, ?çalışmayı düşünürseniz, size bu konuda yardımcı olalım? teklifinde bulunan Arınç'a, ?Çocuklarımı yalnız bırakmak istemiyorum. Onları en güzel şekilde yetiştirmek istiyorum.? diyerek teşekkür etti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber