OSBÜK'ten Bakanlara hayırlı olsun ziyareti

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Ocak 2014 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
OSBÜK'ten Bakanlara hayırlı olsun ziyareti

Sanayi Bakanı Fikri Işık'ı ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'yi makamında ziyaret eden OSBÜK Yönetimine, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu'da eşlik etti. OSBÜK heyeti, ilk olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı ziyaret etti. Ziyarette, Bakan Işık'a yeni görevinde başarılar dileyen OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, OSB'ler ile ilgili yasal düzenlemeler konusunda destek istedi. Başkan Nakıboğlu Bakan Işık'a "OSB'lere ilişkin Kanun, Yönetmelik ve Genel Sorunlar" hakkında hazırlanan kapsamlı bir rapor sundu.

OSBÜK Heyetine büyük bir ilgili gösteren Sanayi Bakanı Işık ise, Türkiye'nin 2023 ekonomik hedeflerini yakalamak için OSB'lere büyük işler düştüğünü, sanayi camiasının önünü açacak çalışmaların yapılacağını ve bu çalışmaları OSBÜK ile birlikte yapacaklarını söyledi. OSBÜK'ün görüş ve önerilerinin önemli olduğu vurgusunu yapan Bakan Işık, "Sunulan raporun değerlendirilmesi için önümüzdeki günlerde tekrar bir araya geleceğiz" dedi.

Heyet buradan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'yi ziyaret etmek için Ekonomi Bakanlığı'na geçti. Ekonomi Bakanı Zeybekçi'yi ziyaret eden OSBÜK yönetimi, OSBÜK'ün çalışmaları hakkında ve OSB'lerin sorunları hakkında bilgi verdi. Başkan Nakıboğlu Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile bir süre sohbet ederek yeni görevinde başarılar diledi.

OSBÜK yönetimini makamında kabul eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise, "Organize Sanayi Bölgelerini yakından tanıyoruz. OSB'lerin Türkiye ekonomisine katkısına ve ihracatta olan payı çok önemli. OSBÜK'ün her zaman yanındayız. OSB'lerin sorunları için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber