22 Ocak 2014'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2014 00:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
22 Ocak 2014'ten önemli gündem başlıkları

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz ve beraberindeki komisyon üyelerini kabul edecek.

(Ankara/14.30)

2- TBMM Başkanlık Divanı Cemil Çiçek başkanlığında toplanacak.

(TBMM/10.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin yerel seçimler ve yerel yönetimlerle ilgili seçim stratejisinin açıklanacağı toplantıya katılacak.

(Ankara/11.00)

4- Cenevre-2 Konferansı

- Suriye sorununun çözümüne yönelik çabalar çerçevesinde düzenlenen Cenevre-2 Konferansı, 40'a yakın ülke ve uluslararası örgütün katılımıyla İsviçre'de başlıyor.

- Konferansta Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temsil edecek.

(Montrö)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Dünya Ekonomik Forumu başlıyor

- İsviçre'de üç gün sürecek foruma, devlet ve hükümet başkanlarının da arasında bulunduğu siyaset ve ekonomi dünyasından 2 bin 500'e yakın kişi katılacak.

- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, forumda yer alacak.

(Davos)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu ve AB Komisyonu yetkilileriyle görüşmelerde bulunacak.

(Brüksel)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Berlin Büyükelçiliğinde 2014 Türk-Alman Bilim Yılı resepsiyonuna katılacak, işadamları, sanayiciler ve bilim adamlarıyla bir araya gelecek, Avrupa Türk İşadamları Konseyi üyeleriyle görüşecek.

(Berlin)

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Sanayi Odasının "Türkiye'nin Enerji Görünümü ile Alternatif Çözümler ve Sanayimiz" konulu meclis toplantısına katılacak.

(İstanbul/15.00)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakanlık Konferans Salonu'nda "Hayallerin Tecrübeyle Buluşması" konulu panele katılacak.

(Ankara/13.30)

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Yeni Türk Ticaret Kanunu uygulama sonuçları, ticari işletmeler ile esnaf ve sanatkar işletmeleri hakkında, 2013 yılı değerlendirmesi yapacak.

(Ankara/12.00)

7- TBMM Genel Kurulu'nda HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmeleri devam edecek.

(TBMM/14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'de savaş suçu işlendiğini gösteren belgeler ve bu ülkedeki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar, darbe karşıtı gösteriler ile anayasa referandumunun ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Kahire)

3- NATO Askeri Komitesi toplanıyor

- NATO'nun en üst düzey askeri otoritesi Askeri Komite, genelkurmay başkanları seviyesinde toplanacak. Komite Başkanı General Knud Bartels başkanlığında yapılacak toplantılarda, NATO operasyonları, sürmekte olan değişim faaliyetleri ve gelecekteki ortaklıkların güçlendirilmesi konuları ele alınacak.

(Brüksel)

4- Güney Sudan'da hükümet güçleri ile eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Riek Machar liderliğindeki muhalif gruplar arasındaki çatışmalar ve krizin çözümü için Etiyopya'da taraflar arasında sürdürülen müzakereler izleniyor.

(Cuba/Addis Ababa)

EKONOMİ

1- TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait Derince Limanı'nın, 36 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirme ihalesinin, nihai pazarlık görüşmeleri yapılacak.

(Ankara/16.30)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, motorlu kara taşıtları Kasım 2013 verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- "Sana İhtiyacım Var" yardım kampanyası

- Suriye'de, başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için AFAD, Türk Kızılayı, HAK-İŞ, Diyanet Vakfı, Memur-Sen ve Anadolu Ajansı ile İnsani Yardım Platformu çatısı altında toplanan çok sayıda yardım kuruluşu, vakıf, dernek ve meslek örgütünün katılımıyla başlatılan "Sana İhtiyacım Var" yardım kampanyası, Haliç Kongre Merkezi'nde tanıtılacak.

(İstanbul/10.00)

2- TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifi ve TBB tarafından önerilen yeni HSYK modeline ilişkin basın toplantısı yapacak.

(Ankara/11.00)

3- İl Müftüleri Semineri İstişare Toplantısı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in oturum başkanlığında, sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erecek.

(Ankara/11.00)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası A ve B gruplarında üçüncü maçlar yapılacak.

- A Grubu'nda Sivasspor-Akhisar Belediyespor, Bursaspor-Eskişehirspor, B Grubu'nda Elazığspor-Galatasaray ve Medical Park Antalyaspor-Tokatspor maçları oynanacak.

(Sivas/13.30/Bursa/17.00/Elazığ/19.00/Antalya/21.00)

2- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Kurulu tarafından düzenlenen "TFF-PTT 1. Lig Kulüpleri Buluşması"na katılacak.

(İzmir/14.00)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde, Sopron-Fenerbahçe ve Galatasaray Odeabank-Novi Zagreb karşı karşıya gelecek.

(Sopron/19.00/İstanbul/20.00)

4- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda, Fox Town Cantu-Pınar Karşıyaka, Aykon TED Ankara Kolejliler-Brose Baskets, Union Olimpija-Banvit ve Cedevita Zagreb-Beşiktaş İntegral Forex maçları yapılacak.

(Cantu/21.30/Ankara/19.00/Ljubljana/21.30/Zagreb/19.15)

5- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası 2. tur rövanş maçında, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Rusya'nın Chevakata takımıyla karşılaşacak.

(Mersin/18.30)

6- Voleybolda, DenizBank Bayanlar CEV Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turu rövanş maçında, VakıfBank, Azerbaycan'ın Igtisadchi Bakü takımıyla Burhan Felek Voleybol Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.30)

7- Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, CEV Kupası çeyrek final rövanş mücadelesinde, Finlandiya'nın LP Salo takımını Burhan Felek Voleybol Salonu'nda konuk edecek.

(İstanbul/17.30)

8- Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı, CEV Challenge Kupası sekizli final rövanş mücadelesinde, deplasmanda Finlandiya'nın Valepa takımıyla karşılaşacak.

(Sastamala/18.30)

9- Voleybol CEV Kupası dörtlü finallerinde, Maliye Milli Piyango Erkek Takımı, rövanş maçında Bulgaristan'ın CVC Gabrovo takımıyla TVF Başkent Spor salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(Ankara/18.00)

10- Hentbol Bayanlar Türkiye Kupası çeyrek final maçları yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber