TTNET'ten yerli üretim hamlesi

Airties, Karel ve TTNET, Tivibu Ev set üstü kutusunu üretmek için işbirliği yaptı. AirTies markasıyla Ankara’da üretilecek set üstü kutuları TTNET dağıtacak.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Ocak 2014 09:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
TTNET'ten yerli üretim hamlesi

İletişim sektörünün önde gelen şirketleri Airties, Karel ve TTNET, yüzde 100 yerli teknoloji üretimi için bir araya geldi. AirTies'ın, Karel ile yaptığı işbirliği ile TTNET'in Tivibu Ev servisi için geliştirdiği set üstü kutular ilk kez Türkiye'de üretilecek. Airties markalı kutu, Karel tarafından Ankara Sincan'da üretilecek, dağıtımını ise TTNET yapacak. Tivibu Ev için ortaya koyulan üründen ilk etapta 300 bin adet üretilecek. Şu anda 250 binden fazla abonesi olan Tivibu Ev'in HD TV yayınları set üstü kutu ile kaliteli olacak. İşbirliğinin açıklandığı toplantıda konuşan TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya "Tivibu ekosisteminde; içerik, yazılım, donanım için yerli ve yabancı 100'den fazla firma ile çalışıyoruz. Böylelikle hem sektörümüzü hem de dijital yayıncılık ekosisteminin büyümesini destekliyoruz. Yerli set üstü kutu üretimi de bunun güzel bir örneği" diye konuştu.

Ekonomiye katkı yapacak

Karel Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tunaoğlu ise, yapılan bu işbirliği ile Türkiye pazarına yüzde 100 yerli bir teknoloji ürünü kazandırdıklarını, yerli sermaye, istihdam ve tüketiciyi koruyan, gerek sektöre gerekse ülke ekonomisine katkı sağlayacak bir işbirliğine adım attıklarını ifade etti. Tunaoğlu ayrıca "Karel olarak istikrarlı ve uzun soluklu işbirliklerine büyük önem veriyoruz. Bugün yeni başlayan işbirliğimizi de uzun vadeli değerli bir işbirliğinin adımı olarak görüyoruz" dedi.

Türkiye'nin potansiyeli heyecanlandırıyor

AIRTIES CEO'su Philippe Alcaras "Bu işbirliği ile AirTies olarak dünya çapındaki müşterilerimiz için sunmakta olduğumuz ileri televizyon teknolojilerini artık Türkiye'deki kullanıcılara da ulaştırıyoruz. İlk olarak TTNET'in Tivibu Ev hizmeti için başlayacak yerli üretim sürecimizi ilerleyen günlerde yerli ve yabancı diğer operatörleri de kapsayacak şekilde geliştireceğiz" diye konuştu. Philippe Alcaras "Türkiye'nin önümüzdeki yıllardaki ekonomik büyüme potansiyeli bizi heyecanlandırıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber