Tıp tarihine geçen Türk doktor kanser kurbanı

Haber Giriş : 11 Mayıs 2006 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı çalışmalarını New York Mount Sinai Sachool of Medicine'de sürdüren Dr. Turgut Tükel, 45 yaşında kolon kanserine yenik düştü. Genetik olarak görme kusurlu ve 4 parmaklı doğan kişilerin gen kodlarını bulan Dr. Turgut Tükel'in bu çalışması tıp tarihinde 'Tükel Sendromu olarak geçti.

Turgut Tükel yaptığı çalışmalarla göz kaslarının hareket kısıtlılığı ve her iki el ve ayaklarda serçe parmak yokluğu ile kendini gösteren genetik hastalığı araştırdı.

ÜÇ KADIN BAŞINDA

Bu hastalıktan sorumlu olan geni 21. kromozom üzerinde haritalandıran Dr. Turgut Tükel, genin klonlanlamasına ilişkin çalışmalarını sürdürdü. Ne var ki doktor Tükel bir yıl önce kolon kanserine yakalandı.

Tükel, üzülmesinler diye annesi Leman ile babası Fahir Tükel'den hastalığını uzun süre gizledi. Durumu ağırlaşınca haber verilen annesi Leman Tükel ile Dr. Turgut Tükel'in eski eşi Feryal Tükel de Amerika'ya gitti. Ölüm döşeğindeki Tükel'in başucunda on yıllık hayat arkadaşı Dr. Yeşim Küçük, eski eşi Feryal Tükel ile annesi Leman Tükel bulunuyordu. Feryal Tükel, gazeteye verdiği ilanda, 'Turgut'um sen gittin. Ben eksildim' dedi.

Ünlü doktorun hastalıkla mücadelesi 7 Mayıs'ta New York'taki evinde son buldu. Cenazesi dün Yeşim Küçük tarafından İstanbul'a getirildi. Yeşim Küçük, gazeteler verdiği ilanda, sevdiği adamın ardından, 'Sevgili hayatım, aşkım benim, birtanem, Yaşadığımız sıradışı mükemmel her 'an' için sonsuz teşekkürler. Kavuşacağımız güne kadar huzur içinde, rahat uyu' diye yazdı. Arkadaşları, müzikle lise yıllarından bu yana ilgilenen Doktor Tükel'in reklam müziklerine de imza attığını söyledi. Tükel, bugün Bebek Camii'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber