Vekil Güler: İddialar komplo

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2006 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARDEŞİME İLİŞKİN İDDİALAR KOMPLO

AK Parti Bingöl Milletvekili Mahfuz Güler, kardeşinin işe alma vaadiyle bir kişiden 2 bin YTL aldığı iddiasının "komplo" olduğunu ifade ederek, "Bu komplonun amacı, beni ve partimi yıpratmaktır" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Güler, bugün bir gazetede çıkan haberde, Bingöl'de İş Kurumu Müdürü olan kardeşi Mehmet Fesih Güler'in, işe alma vaadiyle Hidayet Becerikli adlı kişiden 2 bin YTL aldığının iddia edildiğini hatırlatarak, bunun, yalan ve iftira olduğunu söyledi.

"Müşteki Hidayet Becerikli, ne kardeşim adına doğrudan ne de dolaylı olarak tek bir kuruş para vermemiştir" diyen Güler, bankaya kardeşi adına parayı borçlusu Ahmet Fırat'ın yatırdığını kaydetti.

Güler, Fırat ile kardeşinin yakın arkadaş ve eşlerinin akraba olduğunu, daha sonra araları açılınca böyle bir komployu tezgahlattığını ileri sürdü. Güler, "Bir alacaktan dolayı Ahmet Fırat tarafından kardeşim adına 3 yıl önce bin YTL yatırılan para, bugün Hidayet Becerikli'nin nasıl rüşvet belgesi oluyor?" dedi.

Hidayet Becerikli'nin savcılıkta verdiği ifadede, kardeşi Fesih Güler'e komplo kurulduğunu ve siyasi bir skandala aracılık yaptığını kabul ettiğini anlatan Güler, şöyle konuştu:

"Partimle ilgili siyasi gelişmelerin olabildiğince hız kazandığı bir dönemde, yasadışı akıl almaz komplolarla milletvekilleri yıpratılmak istenmektedir. Maalesef bir kısım basın da bu tür olaylara alet olmaktadır. Haberi yapan gazetenin elinde işe alınma vaadiyle para alındığını ortaya koyan hiçbir delil yoktur. Herkes şunu bilsin ki bu komployu düzenleyenlerin hileleri, ayaklarına dolanacaktır."

Güler, konuyu bilgisiz ve belgesiz olarak gündeme taşıyanlardan yargı önünde hesap soracağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber