Uğur Mumcu Edirne'de anıldı

Edirne'ye bağlı Uzunköprü Cumhuriyet Halk Partisi 21 yıl önce öldürülen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'yu düzenledikleri törenle andı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2014 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uğur Mumcu Edirne'de anıldı

Edirne'ye bağlı Uzunköprü Cumhuriyet Halk Partisi 21 yıl önce öldürülen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'yu düzenledikleri törenle andı.

Uzunköprü CHP İlçe Örgütü Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün yıl dönümü dolayısıyla parti binası önünde toplanarak Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdüler. Yürüyüşe Uzunköprü Belediye Başkanı,CHP Uzunköprü İlçe Başkanı, İl Genel Meclis üyeleri ve partililer katıldı. Partililer ellerinde mumlarla "Uğurlar Olsun, Ankara'nın Taşına Bak" şarkılarını söyleyerek Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdüler.

Uzunköprü CHP İlçe Başkanı İnanç Sülüş, Cumhuriyet Meydanında yaptığı konuşmada "Daha dün TBMM'de milletvekilimize saldırdılar. Sebebi ise Bilal Erdoğan'a çıkartılan özel yasalara karşı durmak. Devletin omurgasını gözümüzün önünde eğdiler, büktüler. Artık faşizan anlayışa özgürlük düşmanlarına "dur" demenin zamanı geldi. Ve bunun için önümüzde çok büyük bir fırsat var. Zaman küskünlükleri bir kenara bırakıp birlik olma zamanı, zaman hesap sorma zamanıdır" dedi.

Toplanan yaklaşik 100 partili daha sonra Cumhuriyet Meydanına bıraktıkları mumlarla olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber