Patlamada ölümden dönen itfaiye eri, hala görevinin başında

Bursa'da 5 yıl önce bir araç yangınını söndürürken LPG tankının patlaması sonucu alevlerin arasında kalan itfaiye eri Rauf Albayrak, mesleğine aynı heyecanla devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2014 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Patlamada ölümden dönen itfaiye eri, hala görevinin başında

Merkez Osmangazi ilçesinde 1 Mayıs 2009 tarihinde LPG'li otomobilde meydana gelen patlamada alevlerin arasında kalan 30 yıllık itfaiye eri Rauf Albayrak, dehşet anlarını anlattı. Yeşilova Mahallesi Yeşilyurt Sokak'ta park halinde bulunan 16 E 2994 plakalı otomobilde yangın çıkmış, olaya müdahale etmek isteyen Rauf Albayrak otomobilin LPG tankının patlaması sonucu alevler arasında kalmıştı. Saçları yanan 53 yaşındaki Albayrak ölümden dönmüş, ardından hastaneye kaldırılmıştı. İkinci derece yanık teşhisi konulan Albayrak, yıllar geçmesine rağmen o acı olayı hala unutamıyor.

Olayın olduğu 09.35 saatini bile unutmadığını kaydeden Albayrak, "2009 yılında 1 Mayıs 2009 tarihinde sabah 09.35 sıralarında hayatımın en farklı olayını yaşadım. Haber merkezine ihbar geldikten sonra bir araç yangınına gittik. Müdahale ederken hortumu alarak aracın yanına kadar gittim. O sırada araç alev alev yanıyordu. Arkadaşımı uyardığım esnada otomobilin LPG tüpü bir anda patladı. Bu beni ağır bir şekilde yaraladı. Hastanede bir süre yoğun bakımda kaldım. Plastik cerrahi bölümünde bir süre tedavi gördüm. O patlama anı bugünkü gibi hatırlıyorum. Benim için acı bir tecrübe oldu ama heyecanımı kaybetmedim" diye konuştu.

"RİSKİ SEVİYORUM"

Patlama sırasında basınçla havaya fırladığını ve duvara çarptığını kaydeden Albayrak, kafasındaki kaskının paramparça olduğunu söyleyerek, "Bir anda alev topunun içinde kalıyorsun. Yüksek basınç sizi yukarı kaldırıyor. Nefesiniz yetiyorsa ayakta kalıyor, yoksa ölebiliyorsunuz. Patlama esnasında kaskım parçalandı ama yılmadım. Şu an yine görevime devam ediyorum. Bunların hepsi geçmişte kaldı. Şu anda bir sıkıntım yok. Riski seviyorum. Yıllardır bu riske alıştım. Bu riski bile bile bu mesleği seçtim. Bu olay herkesin başına gelebilir. Tabii biraz daha dikkatli olmamız lazım" şeklinde konuştu.

Patlama esnasında elbisesinin ve saçlarının yandığını dile getiren Albayrak, "Onlar olmasa daha ölümcül sıkıntılar yaşayabilirdim. Söndürme çalışması esnasında bu patlama hiç aklıma gelmedi. Benim de hatam vardı. Fazla alevlere yaklaşmamam gerekiyordu. O olaydan sonra kendi eksikliklerimi gördüm. Diğer arkadaşlara da bu ders oldu. Artık daha dikkatliyim. Yangın esnasında hayat kurtarma derdinden dolayı itfaiyeciler bu riski unutuyor" şeklinde konuştu.Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığındaki görevini 29 yıldır gururla yaptığını dile getiren Albayrak, gücünün yettiği kadar mesleğini yapmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.

YUSUF SERKAN YILMAZ - MUSTAFA GEÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber