Avea Genel Müdürü: Konuşma ücretleri düşecek

Haber Giriş : 12 Mayıs 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, Maliye Bakanlığı'nın ve Telekom Kurumu'nun cep telefonu konuşma ücretlerindeki vergilerin indirilmesine sıcak baktığını kaydederek, "Telekom Kurumu'nun gündeminde vergi indirimi var.

Bu konu yıl sonuna kadar sonuçlanacaktır, böylece konuşma ücretleri yarı yarıya düşecek" dedi. Compex Digital Fuarı'nın açılışını yaptıktan sonra sorularımızı yanıtlayan Türktan şöyle devam etti: "Türkiye'de cep telefonu kullanıcılarının ödedikleri fiyatın neredeyse yüzde 50'si vergiye gidiyor. Avrupa'ya kıyasla genel konuşma ücretleri Türkiye'de düşük ama şebekeler arası konuşma ücretleri yüksek. Telekom Kurumu ile hem vergi indirimi konusunda hem şebekeler arası fiyatlanmaların düzenlemesi konusunda çalışmalarımız var. Telekom Kurumu da, Maliye Bakanlığı'da her iki konuya makul bakıyor. Yıl içinde bu konular sonuçlanacak, indirimler gerçekleşecek. Böylece fiyatlar yarı yarıya düşecektir."

SEKTÖRE YENİ YABANCILAR GELECEK

Türktan Vodafone'nun Telsim'i satın almasına ilişkin olarak, "Dünya büyüklerinden birinin Türkiye'ye gelmesi hepimizi motive ediyor" diyerek şöyle devam etti: "Vadofone pazarı geliştirebilecek bir oyuncu. Telekomünikasyon sektöründe gelişecek noktalar var daha. Nüfusa bakıldığında, birkaç 10 milyon abone daha alınabilir. İleride 3. jenerasyon lisansları verilecek. Bu lisanslar için Türkiye'ye 1-2 yabancı yatırımcı daha gelebilir.?

"Avea'nın yurtdışına yatırımı olacak mı?" sorumuza da Türktan, "Şu anda kendi ev ödevlerimiz var burada. Ama önümüzdeki dönemde tabii ki bir sinerji yaratabiliriz. Böyle fırsatlar çıkıyor karşımıza, bunları değerlendiriyoruz. Aday olarak baktığımız gündeme geldiği zaman değerlendireceğiz ülkeler var. Ama bunlar çevre ülkeler değil bölge ülkeler. Mobil olması kaydıyla yurtdışı yatırımlarına sıcak bakıyoruz."

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber