Kar yağışı bazı bölgelerde etkili oluyor

Konya-Antalya karayolu, yoğun kar yağışı nedeniyle Alacabel mevkisinde ulaşıma kapandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2014 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kar yağışı bazı bölgelerde etkili oluyor

- Antalya-Akseki ve Konya-Seydişehir olmak üzere her iki yönden araçların Alacabel'e çıkışına izin verilmiyor

Konya-Antalya karayolu, yoğun kar yağışı nedeniyle Alacabel mevkisinde ulaşıma kapandı.

Konya'nın Seydişehir ilçesi ile Antalya'nın Akseki ilçesi arasında yer alan 1825 rakımlı Alacabel mevkisinde yağmur, akşama doğru kara çevirdi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Karayolları ekipleri Alacabel mevkisinde kar küreme çalışmalarına başladı. Kar kalınlığının artması ve trafik akışının aksaması üzerine, ekiplerin yolda daha rahat çalışabilmesi için saat 18.00 sıralarında Bölge Trafik ekipleri ile eş güdüm içinde yol trafiğe kapatıldı.

Antalya-Akseki ve Konya-Seydişehir olmak üzere her iki yönden araçların Alacabel'e çıkışına izin verilmiyor. Halen bölgede kar yağışı devam ederken, Antalya yönüne gidecek otobüsler Seydişehir Otogarı'nda bekletiliyor. Özel araçlar ise Seydişehir çıkışındaki dinlenme tesislerinde bekliyor.

Karayolları yetkileri, yolun en kısa sürede yeniden ulaşıma açılabilmesi için çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü bildirdi.

Tunceli'de 211 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor

Tunceli'de kar yağışı ve tipi nedeniyle 211 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle 211 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresine bağlı 8 karla mücadele ekibi, yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Karayolları 86. Şube Şefliği ekipleri de Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Elazığ karayolları ile bazı ilçe yollarında 70 personelden oluşan 12 ekiple karla mücadele çalışması yapıyor.

Tunceli'de yüksek kesimlerde kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Meteorolojik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olacak yağmur ile Doğu kesimlerinde başlayacak yoğun kar yağışı nedeniyle ilgilileri ve vatandaşları sel, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve çığ tehlikesine karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün (pazar) Güneydoğu Anadolu'da başlayan ve yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklarla perşembe günü akşam saatlerine kadar devam edecek yağmur ve kuzeyinin yükseklerindeki karla karışık yağmur ve kar yağışlarının meydana getireceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Açıklamada ayrıca, bugün (pazar) doğu kesimlerde başlayan ve yer yer yoğun olmak üzere aralıklarla cuma gününe kadar devam edecek kar yağışlarının, bu gece ve yarın (pazartesi) Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde, salı günü ise doğu kesimlerinde etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

Meteorolojik uyarıda, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, sel, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber