Milli Savunma Bakanlığı 'Hacı' dizisini RTÜK'e şikayet etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2006 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Show TV'de gösterilen "Hacı" dizisini, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) modernizasyon ve helikopter ihaleleriyle ilgili olarak "MSB'nin tüzel kişiliğine ve Milli Savunma Bakanı'nın manevi şahsiyetine tecavüz niteliğinde görüntü ve ifadelere yer verildiği" gerekçesiyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) şikayet etti.

RTÜK'ten edinilen bilgiye göre, MSB Başhukuk Müşavirliği ve Davalar Daire Başkanı Hakim Albay Akif Vurucu tarafından "Milli Savunma Bakanı namına" RTÜK'e verilen dilekçede "Hacı" dizisiyle ilgili inceleme yapılması istendi.

MSB'nin şikayet dilekçesinde, dizinin özellikle 6 Nisan 2006 tarihinde yayınlanan bölümünde gündemde olan TSKmodernizasyon ve helikopter ihaleleri ile ilgili olarak MSB'nin tüzel kişliğine ve Milli Savunma Bakanı'nın manevi şahsiyetine tecavüz niteliğinde görüntü ve ifadelerin yer aldığı ileri sürüldü. Şikayet dilekçesinde, "Söz konusu dizi film ve açılımı yapılan ilgili bölümlerinin incelenerek, bir bayan ile ilişki kurulduğu ve maddi çıkar sağlandığı yönündeki eleştiri sınırlarını aşan madde-i mahsusa tayini suretiyle yapılan tecavüz nedeniyle adı geçen televizyon kanalı ve sorumluları hakkında 3984 sayılı Radyo ve Televizyonla Kuruluşları ve Yayınları Hakkında Kanun hükümleri uyarınca gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim" denildi.

HACI DİZİSİNE İNCELEME
Üst Kurul ise, dizi hakkında Milli Savunma Bakanlığı'nın söz konusu şikayetinin yanı sıra vatandaşlardan da gelen çeşitli şikayetleri göz önüne alarak, inceleme başlattı. RTÜK uzmanlarınca yapılan incelemeler sonucunda oluşan rapor, önümüzdeki günlerde Üst Kurul'a sunulacak.

Dizi Cüneyt Ülsever'in romanından uyarlandı. Roman, "Başkent Ankara'da bir bakanın öldürülmesiyle başlayan soruşturmanın arka planında din, radikalizm, kültürler ve medeniyetler arası çatışmaların arasında Türkiye üzerinde yürütülen çıkar çatışmalarını" konu ediniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber