Veto edilen Sosyal Güvenlik Kurumu Yasası bu hafta görüşülecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2006 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulunun bu haftaki önemli gündem maddelerinden biri, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in geri gönderdiği ve sosyal güvenlik kurumlarını tek çatıda toplayan yasa olacak. Ayrıca, Başbakanlığa terörle mücadele konusunda koordinasyon sağlama görevi veren tasarının da bu hafta görüşülmesi bekleniyor.
Türkiye ile Pakistan Arasında Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ile Cumhurbaşkanı Sezer'in bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade ettiği Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu, 16 Mayıs Salı günü, Genel Kurulda görüşülecek.

Türkiye İstatistik Kanununda değişiklik yapılmasını içeren yasa tasarısı, Türkiye ile Avrupa uzay ajansı arasında dış uzayın barışçıl amaçlarla incelenmesi ve kullanılması konusunda işbirliği anlaşmasının onaylanması ile Türkiye ile Japonya arasında Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesinin hibe yoluyla yapımına ilişkin nota ve görüşme tutanaklarının onaylanmasının uygun bulunduğuna dair tasarılarının 17 Mayıs Çarşamba günü görüşülmesi bekleniyor.

Başbakanlık Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ise 18 Mayıs Perşembe günü görüşülmesi bekleniyor. Tasarı, Başbakanlığın görevleri arasına ''İç güvenlik, dış güvenlik ve terörle mücadele konusunda görevli kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlama'' görevini ekliyor. Güvenlik İşleri Başkanlığının isminin, Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü olarak değiştiriliyor.

Genel Kurul, 16 Mayıs Salı ve 17 Mayıs Çarşamba günü 15.00-21.00, 18 Mayıs Perşembe günü ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

KOMİSYONLAR

TBMM'deki ihtisas ve araştırma komisyonları, gündemlerindeki konuları görüşecek.

Adalet Komisyonu, Vakıflar Kanunu Tasarısını, 17 Mayıs Çarşamba günü görüşecek.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Çoğaltılmış Fikir ve Sanat Eserlerini Derleme Yasa Tasarısı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının bazı taşra kuruluşlarının il özel idareleri ile belediyelere devredilmesini içeren yasa tasarısını, aynı gün ele alacak.

KİT Komisyonu da denetimlerini sürdürecek. Komisyon; Eti Maden işletmeleri Genel Müdürlüğü ve diğer bağlı kuruluşların hesaplarını 16 Mayıs Salı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu ve RTÜK hesaplarını 17 Mayıs Çarşamba, YURTKUR ve SSK hesaplarını ise 18 Mayıs Perşembe günü görüşecek.

YOKSULLUĞUN AZALTILMASI

Mecliste, yarın, ''Yoksulluğun Azaltılmasında Mikro Kredinin Rolü ve Gerekli Hukuki Düzenlemeler'' konulu konferans düzenlenecek.
Açış konuşmasını TBMM Başkanı Bülent Arınç ile mikro krediyle ilgiliyle çalışmalarıyla tanınan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül'ün yapacağı konferansta, Prof.Dr. Muhammed Yunus konuyla ilgili görüşlerini dile getirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber