Bursa uzay, havacılık ve savunma kümelenmesi kuruldu

Bursa'nın uzay, havacılık ve savunma kümelenme çalışmalarıyla ‘rol model' olması için BTSO çatısı altında başlatılan süreçte sona gelindi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2014 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa uzay, havacılık ve savunma kümelenmesi kuruldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 'Kümelenme Destek Programı'na 'Bursa Uzay, Havacılık ve Savunma Kümesi' olarak, yarın (cuma) günü başvuru yapılacak.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Uzay, Havacılık ve Savunma Küme yöneticisi Mustafa Hatipoğlu ve küme paydaşları BTSO'da düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, kümelenme çalışmalarında gelinen son nokta, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na yapılacak destek başvurusu ve kümelenme oluşumunun tamamlanmasından sonra izlenecek yol haritası masaya yatırıldı.

İlker Duran, maksatlarının 17 sektör konseyinin her birinden birer küme çıkarmak olduğunu ifade ederek, "Sektör konseyleri en çok önem verdiğimiz projelerin başında geliyor. Hedefimiz 17 sektör konseyimizin her birinden birer küme çıkarmak. Uzay, Havacılık ve Savunma kümelenme çalışmalarını ön plana çıkardık. 55 firmamız başvuru yaptı. Açık konuşmak gerekirse bu kadar ilgi beklemiyorduk. Bugün bulunduğumuz noktaya gelirken Ankara'da bakanlarımızla ve kümelenme çalışmalarını tamamlamış olan kurumlarla çeşitli temaslarımız oldu, teknoloji transfer ofislerini inceledik. Torino, Münih ve Berlin'de gerçekleştirdiğimiz temaslarda çok farklı kümelenme modelleriyle karşılaştık. Aldığımız bilgileri harmanlayarak bugün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na başvurumuzu yapma noktasına geldik. Bursa'daki ilk kümelenmeyi oluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Daha yolun başındayız. Çıktığımız yol uzun soluklu çalışma gerektiriyor. Bu işin olmazsa olmazı karşılıklı güven, birlik ve beraberlik" şeklinde konuştu.

Kümelenme Destek Programı, küme yapısı ve BTSO tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bir sunum yapan Bursa Uzay, Havacılık ve Savunma Küme yöneticisi Mustafa Hatipoğlu da, "6 ay önce başladığımız kümelenme çalışmalarında sona geldik. Bundan sonra dernekleşme çalışmalarına ağırlık vermemiz gerekiyor. Sayın Bakanımız Fikri Işık'ın da Bursa'ya gösterdiği yakın ilgi bizi ayrıca gururlandırıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber