Bacanaklar A.Ş.

Haber Giriş : 15 Mayıs 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İştirakleri: Dr. Karabıçak, Samatya başhekimi bacanağından devraldığı Sina Medikal'in yanı sıra üç şirketin daha ortağı. Harun Karabıçak aynı zamanda, Küçükçekmece Sağlık Grup Başkanı. Yani hem devlet memuru hem de devlete mal satıyor. Sağlık Grubu'nun karşısındaki Merve Eczanesi de karısına ait. Sağlık ocağından çıkan, ilaçlarını bu eczaneden alıyor...

VATAN, 4 gün önce doktor bacanakların ihale yolsuzluğunu manşete taşımıştı. Haberde eski adıyla Samatya, yeni adıyla ise istanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Başhekimi Dr. Özgür Yiğit'in, 1998 yılında kurduğu Sina Medikal şirketini bacanağı Harun Karabıçak'a devrettiğini ve şirketin ilginç şekilde en düşük fiyat verme becerisini göstererek ihaleleri kolayca kazandığını yazmıştık. Ancak 'aslan' bacanağın becerisi bununla sınırlı değil! Karabıçak, Sina Medikal'in yanı sıra Burak Sağlık Hizmetleri, Burak Sağlık Ortopedi Hizmetleri ve Mikron Medikal Gereçler'in de ortağı. Üstelik bu şirketlerle bir yandan ticari faaliyette bulunurken, bir yandan da istanbul 11 Sağlık Müdürlüğü Küçükçekmece Sağlık Grup Başkanlığı görevini yürütüyor. Yani hem şirketleriyle devlet hastanelerine satış yapıyor hem de aynı devletten maaş alıyor. Oysa 657 sayılı 'Devlet Memurları Kanunu'na göre, memurun 'tacir' ya da 'esnaf sayılabilecek işler yapması yasak. Hem tüccar hem memur olmasını gayet doğal karşılayan Karabıçak, "Ben şirketlerin ortağıyım ama işleri kardeşim yürütüyor, ne alıp sattıklarını bile bilmem" dedi. Ama Sina MedikaPın hangi hastaneden hangi ihaleleri aldığını ve ne kadar kazandığını ezbere sıraladı.

Eşinin ruhsatı bacanaktan
Bacanağın karısı, Başhekim Özgür Yiğit'in de baldızı olan Nurinisa Karabıçak'ın eczanesi tesadüf bu ki, eşinin başkanı olduğu Küçükçekmece Sağlık Grup Başkanlığı'nın karşısında. Başkanlığın alt katı ise sağlık ocağı. Buraya gelen hastalar, kapıdan çıkar çıkmaz Merve Eczanesi'ni görüyor. Eczane ayrıca Merkez Yeni Cami'nin müştemilatı. Karabıçaklar, 10 yıllık kontrat karşılığında camiye 66 bin YTL bağış yapmış. Bir başka ilginç nokta ise, eczanenin ruhsat alabilmesi için ilk işlemin, yörenin Sağlık Grup Başkanlığı'nca başlatılması. Yani bacanak, eşinin eczanesi için ruhsat dosyasını yine kendisi düzenlemiş. Harun Karabıçak, kendini "Ben 1,5 yıldır reçete bile yazmıyorum. İsteyen şikayet eder" diye savundu.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber