Kapıkule davasında 10 tahliye

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2006 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapıkule davası karara kaldı

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda rüşvet aldıkları gizli kameralarla tespit edilen ve haklarında 16 yıla kadar hapis cezası istenen 58'i tutuklu 60 gümrükçü bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti duruşmayı karar için erteledi.

Nurdan Bayrak'ın haberi

Sanıkların fazla olması nedeniyle duruşma salonuna çevrilen Ticaret Borsası Salonu'nda yapılacak yargılama için sanıklar saat 07.00'de geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya 58'i tutuklu 60 sanık gümrükçü katıldı.

Mahkeme Savcısı Reşat Uğur Soysal, izlenen gizli kamera görüntüleri, telefon kayıtları, dosyadaki delil durumuna göre sanıkların yöneltilen suçu işlediklerini söyledikleri mütalaasında, ?Gizli kameralar sanıkların özel yaşam yerlerine değil, kamuya açık, günlük mesailerini yaptıkları alanlara konuldu. Kaçakçılık amacıyla başlatılan soruşturmada elde edilen deliller değerlendirildiğinde zincirleme olarak rüşvet ve irtikap suçunun işlendiği ortaya çıktı. Kapıkule'ye yeni gelen memurların bile bu sistemin içine kısa sürede girdiğinden organize bir suç örgütü için gerekli yasal unsurlar oluştu. Bu nedenle sanıkların eylemlerine uyan suç nedeniyle 16 yıla kadar cezalandırılmasını talep ederim? dedi.

Daha sonra söz alan sanık avukatları, suçun oluşmadığın ve dosyanın karar aşamasına geldiğini ve bu nedenle müvekkillerinin tahliyesini ve esas hakkında savunma yapmak için süre talebinde bulundu.

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi, sanık avukatlarına esas hakkında savunma yapmaları için duruşmayı erteledi.

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Kapıkule operasyonu kapsamında yakalanan tutuksuz sanıklar, Turhan Doğan ve Hilmi Şarlayan ile tutuklu sanıklar Ahmet Güler, Ahmet Sağır, Ayhan Uyanık, Ayvaz Mengüş, Bayrak Köksal, Cantekin Kızılırmak, Celal Akbay, Cemil Ateş, Cengiz Serdar Kondu, Enver Özel, Ercan Yıldız, Erdoğan Sarıkaya, Ergül Aygöz, Erkan Avcı, Erol Çuna, Ertan Türe, Eylem Kaya, Faruk Ceylan, Fethi Demirbaş, Gürcan Akkoç, Halil İbrahim Karabörklü, Hüseyin Ayar, Hüseyin Aydoğdu, İbrahim Taşören, İsmail Ünsal, İsmet Zencirci, Kemal Çakır, Levent Sopakoymaz, Mahmut Yıldırım, Mehmet Damar, Mustafa Kemal Kayıran, Mehmet Yaşar Kut, Mehmet Yüce, Metin Tuncel, Muhittin Yıldırım, Murat Pınarbaşı, Murat Taş, Münir Nuray, Nihat Demir, Osman Koç, Ömer Uçar, Seçmen Atalay, Şemsettin Deviren, Şerif Eyikıran, Sümmani Aksoy, Şevket Kayıran, Tahsin Sönmez, Yaşar Sayar, Yusuf Sağlık, Yusuf Taşkent, Ziya Özkara, Zeki Nazlı, Nuri Esen, Halil çetin, Sefer Dağaçan, Zeki Bolatçı, Mehmet Nurcan Ensari ve İdris Aydın'ın suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, zincirleme şekilde cebri irtikap ve bu suça iştirak ile 16 yıla kadar hapsi isteniyor. Sanıklar 22 Aralık 2005 günü mahkeme kararı ile konulan gizli kameralarla elde edilen görüntüler sonrası, yapılan operasyon sonrası yakalanarak tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber