Adli Tıp'ta skandal

Haber Giriş : 16 Mayıs 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat attığı askerin ölümüne neden olmakla suçlanan çavuşun yakınları, raporun lehlerine çıkması için Adli Tıp memuruna rüşvet verdi

Adli Tıp Kurumu Başkanı Keramettin Kurt'a gelen bir ihbarla ortaya çıkan olay iddiaya göre şöyle gelişti: İzmir'de vatani görevini yapan Osman Ermeydan, 6 Ocak 2001'de gece sayımına çıktı. 17 olan numarasını, yanlışlıkla 16 diye söyleyince, Çavuş N.E.'den tokat yedi. Sabah uyandığında burnundan kan gelen asker bir süre sonra yere yığıldı. Beyin kanaması geçirdiğinden şüphe edilen Ermeydan Atatürk Eğitim Hastanesi'ne kaldırıldı. Talihsiz askerin bir süre sonra şuuru kapandı. Durumunda iyileşme görülmeyince hastane hastane dolaştı. 2001 Haziran'ında Haydarpaşa GATAya kaldırılarak burada beyin ameliyatı oldu. Sonra TSK Rehabilitasyon Merkezi'ne sevk edilen asker 12 Nisan 2003'te hayatını kaybetti.

İki ayrı rapor
Bunun üzerine Çavuş N.E. hakkında Hava Kuvvetleri Askeri Mahkemesi'nce soruşturma başlatıldı. Dosya istanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 1.İhtisas Kurulu 2004'te, tokatla ölüm olayı arasında bağlantı olduğuna karar verdi. N.E.'nin avukatları karara itiraz etti. Bu süreçte Adli Tıp Kurumu eski Başkanı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkam Özdemir Kolusay'dan özel mütalaa alındı. Kolusay raporunda, tokat ile ölüm olayı arasında bağlantı olmayacağına kanaat getirdiğini ifade etti. Prof. Dr. Ömer Çağlak'ın raporunda ise; tokat sonrası beyin kanaması oluşması için, o kişide bir kanama bozukluğu olması gerektiği kaydedildi.

"Evet, para aldım"
İki ayrı özel rapor sonrası ortada bir çelişki oluştuğu için dosya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bu süreçte, N.E.'nin ailesi, Adli Tıp Kurumu'nda görevli A.A.'ya ulaştı. Aile, raporun lehlerinde çıkması için A.A.'ya rüşvet teklif etti. Hatta, bir miktar "avans" verdi. A.A. bu doğrultuda bazı yetkililerle konuşunca, olay Adli Tıp Kurumu Başkanı Kurt'un kulağına gitti. Kurt, A.A.'yı makamına getirterek olayın nasıl geliştiğini sordu. A.A, yeğeninin yazıhanesinde bilgisi dışında olan bir görüşmenin içine girdiğini, orada biraraya geldiği kişilerin, cinayet iddiasıyla yargılanan yakınları adına yardım isteyerek kendisine para verdiğini itiraf etti.

A.A. Kurt'un önünde yazıp imzaladığı ifadede olayı şöyle anlattı: "Sanığın teyzesi, dosyanın genel kurula gittiğini belirterek yardım etmemi istedi. Ben de elimden gelen neyse yapacağımı söyledim. Bana bir miktar para da verdiler. Sonra böyle bir ortama girdiğim için kendimi rahatsız hissettim. Parayı yeğenime geri verdim. Yapılanlar çok yanlıştı."

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber