AKP'li Başkan, Yardımcısını savundu

Haber Giriş : 16 Mayıs 2006 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl Belediye Başkanı AKP'li Hacı Ketenalp, AKP Bingöl Milletvekili Fevzi Berdibek'in mütteahitlik yapan yakınlarına 800 bin YTL'lik ?sahte iş bitirme' belgesini imzalayan yardımcısı Mehmet Afacan'ı savundu.

Başkan Ketenalp, ?Yardımcım günde 50 dosya imzalıyor. Hepsini tek tek okuma ve inceleme imkanı yok. Sahte belgeyi geçen yıl Fen İşleri Müdürü Zeki Korkutata hazırlamış. Ben de olay ortaya çıkınca kendisini görevden aldım. Belediyenin kasasından para çıkmadı? dedi.

Bingöl Belediyesi'nde yaşanan yolsuzluk haberleri kentte günün konusu oldu. Belediye Başkanı AKP'li Hacı Ketenalp, ?sahte iş bitirme' belgesini imzalayan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Afacan'ı savunarak, ?Yardımcım günde 50 dosyaya imza atıyor. Hepsini okumasına ve incelemesine zaman yoktur. Maddi bir hata yapılmıştır ve kendisi savcılığa giderek ifade vermiştir. Kendisi halen görevdedir? dedi.

?Sahte iş bitirme' belgesini geçen yıl görevden aldığı Fen İşleri Müdürü Zeki Korkutata'nın hazırladığını belirten Başkan Ketenalp, ?Yeni görevi devralan müdür, dosyaları karıştırırken Afacan'ın imzaladığı bu belgeyi buldu ve bana getirdi. Ben de Korkutata'yı görevden aldım. Belgeyi 29.11.2005 tarhinde yazdığımız bir resmi yazıyla iptal ettik. Belediyenin kasasından para çıkmış değil? diye konuştu.

BERDİBEK: 1-2 BİN KİŞİ BENİM SOYADIMI TAŞIYOR

AKP Bingöl Milletvekili Fevzi Berdibek ise kendisinin 13 kardeşinin bulunduğunu ve onlardan sorumlu olduğunu belirterek, ?Bingöl ve çevresinde 1-2 bin kişi benim soyadımı taşıyor. Ben hepsinin kefili olamam. Eğer bir yolsuzluk ve pislik varsa basın ve savcılık olayın üzerine giderek ortaya çıkarsın. Benim kardeşlerim bu işlere karışmışlarsa gereğini yapsınlar. Sehven verilmiş bir belge var ortada oda sonradan fark edilerek iptal edilmiş? diye konuştu.

Konuyla ilgili görüşleri sorulan Bingöl Barosu Başkanı Erdal Aydemir de olayın bir çok boyutunun olduğunu belirterek, açıklama yapmak istemediğini söledi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber