Kovada kömür yakan Suriyeli 2 işçi öldü

Konya'da çalıştıkları inşaatın önüne konulan kamyon kasasından oluşturulan konteynerde kovaya kömür yakıp uykuya dalan Suriyeli 2 işçi öldü, 1 işçi ise hastaneye kaldırıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2014 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kovada kömür yakan Suriyeli 2 işçi öldü

Konya'da çalıştıkları inşaatın önüne konulan kamyon kasasından oluşturulan konteynerde kovaya kömür yakıp uykuya dalan Suriyeli 2 işçi öldü, 1 işçi ise hastaneye kaldırıldı.

Olay, merkez Karatay ilçesi Kayacık Araplar Mahallesi Caca Bey Sokak'ta bir inşaatın önündeki kamyon kasasından oluşturulan konteynerde meydana geldi. İddiaya göre, Suriyeli işçilerin bulunduğu inşaata çalışmak için Muhammet Zervini (16) ile Cesim El Musa (26) geldi. Diğer arkadaşlarının kiralanan bir iş yerinde yattığını öğrenen yeni gelen 2 işçi, arkadaşları Mustafa Javver'i (20) de yanlarına alarak inşaat önünde bulunan kamyon kasasından yapılan konteynirde kalmaya karar verdi. Konteyneri temizleyen işçiler, ısınmak için de kova içerisinde kömür atarak yakıp uyudu. Sabah erken saatlerde uyanarak zehirlendiklerini anlayan işçilerden Mustafa Javver kendisini dışarı atarak, kiralanan iş yerinde kalan arkadaşlarından yardım istedi. Arkadaşlarının çağırdığı ambulansla 3 işçi Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. İşçilerden Muhammet Zervini ile Cesim El Musa hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Durumu ağır olan Mustafa Javver ise Meram Tıp Fakültesi'nden ambulansla Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, konteynerde inceleme yaptı.

Suriyeli işçilerin akşam hazırlık yaptıklarını gören bir kişi, "İşçilerden 2'si yeni gelmişti, 1 tanesi buradaydı. Akşam konteynerde temizlik yaptılar ve burada yatacaklarını söylediler. Sabahta bu olay yaşanmış" dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber