Bilecik'te hava kirliliği

Bilecik’te, havaların iyice soğumasıyla birlikte doğalgaz yerine kömürle ısınan binalardaki yakıt tüketimindeki artış, beraberinde hava kirliliğini de getiriyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2014 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bilecik'te hava kirliliği

Bilecik'te, havaların iyice soğumasıyla birlikte doğalgaz yerine kömürle ısınan binalardaki yakıt tüketimindeki artış, beraberinde hava kirliliğini de getiriyor.

Özellikle, sabah ve akşam saatlerinde kömürle ısıtılan kaloriferi kullanan konut, işyerleri apartmanların bacalarından çıkan dumanlar havanın nasıl kirlendiğini açıkca gözler önüne seriyor. Hava kirliği vatandaşları endişelendiriyor. Katı yakıt kullanımına bağlı olarak hava kirliği had safhaya ulaşıyor. Çöken dumanlar görüş mesafesini etkilerken, çevreyi de tehdit eder hale geliyor. Vatandaşlar, "Kalorifer bacalarından çıkan dumanlar insan sağlığını etkiliyor, çevreye olumsuz etki yaparak bölgede nefes alınmasının zorlaştırıyor. Düşük kalorili, kükürt oranı yüksek kömürlerin yaygın olarak kullanılması ve yanlış yakma tekniklerinden hava kirliliği oluşuyor. Sabah işe giderken sanki kömür yutuyormuşuz gibi oluyoruz. Kaliteli kömür kullanımı, usulüne uygun yakım tekniklerin uygulanması ve bacalara filtreler takılmasını istiyoruz" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber