Yangına müdahale eden itfaiye eri ölümden döndü

Eskişehir’de bir apartmanın çatısında çıkan yangın korkulu anlar yaşattı. Yangına müdahale etmek için çatıya çıkmak isteyen bir itfaiye eri, üzerine yanan odun parçası düşmesi üzerine panik yaşadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2014 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yangına müdahale eden itfaiye eri ölümden döndü

Gündoğdu Mahallesi Filizer Sokak'ta bulunan 5 katlı apartmanın çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü yangın çıktı. Cuma namazından çıkan cemaat, yangını fark edince durumu hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen çok sayıda itfaiye aracıyla müdahale edilen yangın uzun uğraşlar neticesinde söndürüldü. Apartman sakinleri ise panikle kendilerini sokağa atarak yanan evlerini korkulu bakışlarla seyretti.

Öte yandan yangına müdahale etmek için çatıya çıkmak isteyen bir itfaiye erinin üzerine çatıdan yanan odun parçası düştü. Bunun üzerine itfaiye eri, üzerine düşen odun parçalarını silkeleyerek apartmanın merdivenlerinden aşağıya indi.

Olayı anlatan mahalle sakinleri, camiden çıktıktan sonra yangını fark ettiklerini ve durumu hemen itfaiye ekiplerine haber verdiklerini anlatarak, itfaiye ekiplerinin yangına geç müdahale ettiğini öne sürdüler.

YANGINA ZAMANINDA MÜDAHALE ETTİK

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ergün Peker ise, yangının söndürüldüğünü ve soğutma çalışmaları yapıldığını söyledi. Yangına geç müdahale edildiği iddialarına da yanıt veren Peker, "Yangına zamanında müdahale ettik. Bizim bütün kayıtlar bilgisayar ortamında tutulmaktadır. Gelen ihbar, aracın ne zaman yangın yerine ulaştığı kayıtlıdır. Biz de her şey kayıt altındadır. Geç gelme durumu yoktur" dedi.

ÇATILARA YANICI MADDE KOYMAYALIM

Peker, çatı yangınlarına karşı vatandaşları da uyararak, şöyle devam etti:

"Bu bir çatı yangınıdır. Çatıların arası yanıcı madde dolu. Bunlar maalesef bizi zorluyor. Ama şuanda tamamen söndürüldü ve soğutma çalışmaları yapılıyor. Yani çatılarımız çok önemli. Çatılarımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Çatılarımızı temiz tutacağız, yanıcı madde koymayacağız."

Yangın sebebi ile binanın içinde maddi hasar meydana gelirken, çıkış sebebi ise araştırılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber