İlkokul mezununa ithal ehliyet

Haber Giriş : 18 Mayıs 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlkokul mezunlarının ehliyet alması engellenince, ?ithal ehliyet' dönemi başladı. Azerbaycan, Özbekistan, Gürcistan ve Suriye'den 1500-2500 Euro'ya ehliyet alanlar, Türkiye'de değiştirebiliyor...

TRAFİK Kanunu'nda yapılan değişikliğin ardından 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren sürücü belgesi alma hakkını kaybeden ilkokul mezunları ?ithal ehliyete' yöneldi. Sürücü Kursları Federasyonu Başkanı Dursun Önal, yaptığı açıklamada, Suriye, Azerbaycan, Gürcistan, Özbekistan gibi ülkelerden yasadışı yollarla 1500-2500 Euro'ya alınan ehliyetlerin Türkiye'de dengiyle değiştirildiğini söyledi. Dursun Önal, yasaya göre yurtdışından alınan belgelerin Türkiye'de kullanılmasıyla ilgili herhangi bir şart aranmadığını belirtti.

SURİYE'NİN TARİFESİ 2000 EURO

BUNU fırsat bilen bazı kötü niyetli kişilerin gayrimeşru yollarla çok sayıda ehliyeti yurda soktuğunu söyleyen Önal, geçtiğimiz günlerde Mardin'de bu şekilde gelen 140 ehliyetin iptal edildiğini vurguladı. Önal ?Habur Sınır Kapısı'nda TIR sürücüleriyle yaptığım görüşmede bir araç sahibi, ?160 bin Euro'ya tanker satın aldım ama ilkokul mezunuyum diye kullanamıyorum. Ben de 2000 Euro'ya Suriye'den ehliyet aldım' dedi. Bu sözler karşısında hiçbir savunma yapamıyorsunuz' diye konuştu.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber