Askere, rüşvetle 'erken terhis' veren astsubaya 4 yıl hapis!

Haber Giriş : 18 Mayıs 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kıdemli Başçavuş R.U., emrindeki askere, 1500 YTL karşılığında erken terhis etme garantisi verdi, Er N.Ş.'yi çeşitli illerdeki hastanelerde sevkli gösterdi. Şüphe sonucu ortaya çıkan skandalda hakkında dava açılan R.U., 4 yıl hapse mahkum oldu

33'üncü Mekanize Piyade Tugayı Destek Karargahı Komutanlığı'nda görev yapan Piyade Kıdemli Başçavuş R.U, 1500 YTL için mesleğinden oldu. Kıdemli Başçavuş R.U., Piyade Er N.Ş.'yle erken terhis konusunda anlaştı. Anlaşma uyarınca, eri önce dış görevde gösterip, ardından da askerliğini yapmadan terhis belgesini vereceğini taahhüt eden R.U., anlaşma uyarınca N.Ş.'yi, 23 Mayıs 2001 gününde viziteye çıkardı. Er N.Ş., erken terhis için önce Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne(GATA) ve değişik illerdeki askeri hastanelere sevk aldı. Ancak N.Ş., hastane yerine memleketi olan Manisa'ya gitti. Erken terhisin keyfini yaşayan Erin babası M.Ş. ise Emekli Piyade Kıdemli Başçavuş R.U.'ya, parasını vermek için yola çıktı.

Tugaydan askeri üniformasıyla çıkan R.U., erin babasıyla buluşarak, bin YTL'yi aldı. Kısa bir süre sonra ise Başçavuş R.U. ile Er N.Ş., Kırklareli'nde buluştu. Bu görüşmede Piyade Er N.Ş., komutanına anlaştıkları paranın geriye kalan kısmını ödedi.

DİĞER KOMUTANLAR ŞÜPHELENİNCE

Erin birliğine bir türlü geri dönmemesinden şüphelenen Tugay'ın diğer komutanları Çamlıca Göğüs Çorum Askeri Hastanesi'nden N.Ş.'nin durumunu sordu. Komutanlar, hastanede bu isimde bir erin hiç tedavi görmediği cevabını alınca N.Ş. hakkında firar kararı verdi. Firar kararını ise R.U. imzalamak zorunda kaldı ve emeklilik başvurusunda bulundu.

N.Ş., bir yıl sonra Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde askeri inzibatlar tarafından yakalandı. Bu arada Kıdemli Başçavuş da N.Ş ile görüşmek için Turgutlu'ya geldi. Komutan ile erin otogarda yaptığı görüşme, R.U.'yu ele verdi. Yapılan yargılama sonucunda Askeri Mahkeme, R.U'nun, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden atılmasına ve 4 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Askeri yargıtay'a yapılan temyiz de sonucu değiştirmedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber