Sendika üyelerine baskı iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2006 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'da sendika değiştirmedikleri için iş akitlerinin askıya alındığı iddia edilen bir grup işçi için, sendika yöneticileri ve ailelerin katıldığı protesto mitingi düzenlendi.

Belediye-İş Sendikasından istifa ederek Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikasına geçmedikleri ve bu nedenle iş akitlerinin askıya alındığını öne sürülen 10 işçi, aileleriyle birlikte sendika önünde toplanarak, buradan belediye binasına doğru yürüdü. Yürüyüşe Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve diğer sendika yöneticileri de katıldı.

Belediye önünde miting düzenleyen işçiler ve aileleri, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'ı protesto etti. Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ise yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Balaman'ın yaptığı yanlışın farkına varması gerektiğini savundu.

Balaman'ın, işçiler üzerinde baskı kurmaya çalıştığını öne süren Yurdakul, şunları söyledi: ''Belediye başkanının sendika üyelerimize yaptığı baskıyı nefretle kınıyoruz. Bizi az görebilirler, ama gerekirse Belediye-İş Sendikası üyesi 190 bin işçiyi buraya dökeriz. Isparta halkına hizmet ederek, çoluğumuzun, çocuğumuzun ekmek parasını kazanmaya çalışıyoruz, ancak sayın başkan işçi arkadaşlarımızın iş akitlerini askıya alıyor. İnsan yanlış yapabilir. Önemli olan o yanlıştan dönme erdemliliğini göstermektir. Sayın başkan, bu erdemliliği gösterin ve yanlıştan dönün. Tehditle bir yere varamazsınız.'' Miting, olaysız şekilde sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber