İkinci hedef YÖK'tü iddiası

Haber Giriş : 19 Mayıs 2006 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Terörle Mücadele Şubesi'nde 3'ü avukat 11 kişinin Danıştay'a yönelik saldırıyla ilgili sorgulamalar devam ederken, emniyet yetkilileri şok bir bilgiye ulaştı. Olayla ilgili yapılan sorgulamalarda, 3 silahın nedeni araştırıldı. 3 silahtan 14'lü tabir edilen Browning marka tabancanın, Arslan'ın İstanbul'dan Ankara'ya birlikte geldiği Osman Y.'e ait olduğu anlaşıldı. Saldırı anında arabada bekleyen Y.'nin arabayı çalışır halde tuttuğu, ancak Arslan yakalanınca korkarak arabayı silahlarla beraber terk ettiği öğrenildi.

Bu arada Osman Y.'nin sorgusunda, ikinci Glock marka silahın kaçıştan sonra gerçekleştirilmesi planlanan ikinci eylem için temin edildiğini söylediği öğrenildi. Danıştay saldırısından sonra kaçmayı planlayan Arslan ve Osman Y.'nin Bilkent'te bulunan Yüksek Öğretim Kurumu'nu (YÖK) ikinci hedef olarak belirledikleri bildirildi.

Buna göre Danıştay saldırısından kurtulmayı planlayan saldırganların YÖK'ü de toplantısında basıp bir katliam da orada gerçekleştirmeyi düşündüklerini bildiren emniyet yetkilileri, Arslan'ı yakalayan polis memuru Şenol A.'nın böylece bir başka saldırıyı da önlediğini ifade ettiler.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber