Bülent Ecevit'in sağlık durumu ağır

Haber Giriş : 19 Mayıs 2006 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, yüksek tansiyona bağlı olarak geçirdiği beyin kanamasının ardından kaldırıldığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde ameliyat edildi ve ardından yoğun bakıma alındı.

Demokratik Sol Parti Onursal Başkanı ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit, dün saat 20.00 sıralarında evinde istirahat ederken rahatsızlandı.

Bunun üzerine özel doktoru Mücahit Pehlivan eve çağrıldı ve ilk muayenesi burada yapıldı. Ecevit'in sağlık durumunun kritikleşmesi üzerine de ambulansla Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne kaldırıldı.

Yapılan ilk incelemede, yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçiren ve vücudunun sağ tarafı felç olan Ecevit, ameliyata alındı. Dört saat süren ameliyatın ardından Bülent Ecevit yoğun bakıma alındı.

Ecevit'in sağlık durumuna ilişkin GATA'dan yapılan açıklamada, ''sayın Ecevit, hala yoğun bakım ünitemizde solunum cihazına bağlı olarak takip edilmekte olup, vital bulguları stabil, ancak genel durumu ciddiyetini korumaktadır'' denildi.

Açıklamada ayrıca, ameliyatta beynin sol tarafında yaygın kanama izlendiği ve biriken kanın boşaltıldığı belirtildi. Bülent Ecevit ile birlikte hastaneye geldikten sonra saatlerce ameliyathane önünde endişe içinde bekleyen Rahşan Ecevit'e de sakinleştirici iğne yapıldı. Rahşan Ecevit daha sonra hemşirelerin gözetiminde bir odaya alındı.

Baykal da ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, beyin kanaması teşhisiyle Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) hastanesindeki ameliyatın ardından yoğun bakıma alınan DSP Onursal Başkanı ve eski Başbakan Bülent Ecevit'i ziyaret etti.

Baykal, saat 09.30'da geldiği GATA Hastanesinde yaklaşık bir saat kaldı. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Baykal, ''yoğun bakımda ve narkoz altında olduğu için kendisiyle görüşemedim. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim'' diye konuştu.

Baykal, "sayın Ecevit'in durumu, dün gece geçirdiği kanama sonrasından kontrol altına alınmış. Şu an yoğun narkozda tutuluyor ve bu durum iki gün daha sürecek. Gerçek durumu narkozdan çıktıktan sonra anlaşılacak" dedi.

GATA'ya sabah saatlerinden itibaren, TBMM idare amirleri, milletvekilleri, bazı komutanlar ve eski DSP milletvekilleri geldi.

Ağar: "Dürüstlüğün simgesi"

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar da, GATA'ya gelerek Ecevit'i ziyaret etti. Ağar, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ecevit'in durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

DSP'lilerin olumlu beklenti içerisinde bulunduklarını ifade eden Ağar, ''hepimizin duası ve isteği yeniden sağlığına kavuşması yönündedir. Sayın Ecevit, Türk siyasetinde çok önemli yeri olan bir insandır. Çok kritik bir dönemde başbakanlık yapmıştır'' dedi.

Mehmet Ağar, Ecevit'in Türk siyasetinin çok önemli bir ihtiyacı olan dürüstlüğün adeta simgesi olduğunu söyledi. Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu da, yoğun bakımda bulunduğu için Ecevit'i göremediklerini kaydetti.

Doktorlardan Ecevit'in 48 saat dinlendirilmesi gerektiği yönünde bilgi aldıklarını ifade eden Erkan Mumcu, ''ben de kendisiyle birlikte görev yaptım. Olağanüstü nezaketiyle hafızamda çok önemli bir yeri vardır. Kendisine Allah'tan şifa diliyorum. Herhalde bütün Türkiye bir an önce sağlığına kavuşması için dua ediyordur. Biz de bu yönde dua ediyoruz'' diye konuştu.

Açıklamayı Sezer yaptı

Ecevit'in sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer, Ecevit'in ameliyatının dört saatten fazla sürdüğünü ve başarılı geçtiğini söyledi.

Bu arada, Ecevit'in hastaneye kaldırıldığı haberini alan çok sayıda partili, çeşitli siyasi parti mensupları ve çok sayıda köşe yazarı hastaneye gelerek Ecevit'in sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

"Danıştay saldırılarından çok etkilendi"

Bülent Ecevit silahlı saldırı sonucu öldürülen Danıştay Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin için Kocatepe Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katılmıştı.

DSP Genel Sekreteri Tayfun İşli, Ecevit ile dün birlikte olduklarını belirterek, "gayet iyiydi. Danıştay'da yaşanan son olaylardan sayın Ecevit çok etkilenmişti" dedi.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber