Güler: Cumhuriyet ile Danıştay'a saldıranların 4'ü örtüşüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atanlar ile Danıştaya yapılan saldırıdaki kişilerin 4'ünün örtüştüğünü bildirdi.

Güler, İnönü Stadı'nda yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Danıştaya yapılan saldırının, cumhuriyete, cumhuriyetin kurumlarına yapılan hain bir saldırı olduğunu dile getiren Güler, saldırıyı nefretle kınadığını söyledi.

"Arkasında kim varsa, kimler varsa, nereye kadar gidiyorsa, bunu bulacağız, kamuoyunun huzuruna getireceğiz" diyen Güler, Danıştaya yapılan saldırının, Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan 3 bombalı saldırıyla doğrudan bağlantılı olduğunu bildirdi. Güler, asli faillerin bu olaya karışan kişiler olduğunu tespit ettiklerini belirterek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Ankara Emniyet Müdürlüğü ile soruşturmayı koordineli bir şekilde yürüttüğünü anlattı.

İstanbul'daki gelişmeleri izlediklerini vurgulayan Güler, "Şahıslardan bir kısmını yakaladık. Halen de tahkikatı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Güler, "Olaylarla ilgili İstanbul'da kaç kişi yakalandı?" şeklindeki soruya da, "Biz İstanbul'da 3 kişiyi yakaladık, Ankara'ya teslim ettik" yanıtını verdi.

Yakalan kişilerin isimlerini veremeyeceğini söyleyen Güler, "Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atanlarla, Danıştaya yapılan saldırıdaki kişilerin 4'ü örtüşüyor" dedi.

ORGENERAL BAŞBUĞ

1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ da, Danıştaya yapılan saldırıyı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün konuyu çok açık ifade ettiğini söyledi. Orgeneral Başbuğ, "Yapılan olay Türkiye tarihine kara bir lekedir. Bu olayı tüm Türk milleti olarak lanetliyoruz. Ancak bu olaylar karşısında Türk toplumu, bütün kesitleriyle sağduyulu hareket etmeli elbette. Ancak bu olaylardan da gereken dersin alınacağını ümit ediyorum" diye konuştu.

TOPBAŞ'IN YANITI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, Türkiye Cumhuriyeti'nin istikrarına, birlik ve beraberliğine kasteden ve hiçbir zaman tasvip edilemeyecek bu menfur olayı kınadığını söyledi.

Topbaş, Türk milletinin her zaman bu tür yanlışları ve sıkıntıları sağduyulu hareket ve sabırla geçtiğini vurgulayarak, "Bunlar kara bir leke ama bu leke inşallah iz bırakmayacak şekilde temizlenecektir" dedi.

Kadir Topbaş, "Dün cenaze törenlerinde AK Parti'ye yönelik protestoları nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine de, televizyondan gördüğü kadar bunun sadece partisine değil, parlamenterlere ve diğer siyasi parti liderlerine de yapıldığını kaydetti. Topbaş, milletvekillerinin halkın temsilcileri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Orada bu şekilde davranmak hoş karşılanmaz. Hükümet zaten saldırıyı lanetledi ve gereken ifadeleri kullandı. Türk milleti sağduyuludur. Bin yıllık tarihi vardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliğini yıpratmak isteyen bazı mihraklar her zaman olacaktır.

Aziz Atatürk bunu hep söylemiştir. Bunun karşısında sağduyulu, serin kanlı durmak, birlik ve beraberliği bozmamak gerekir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber