19 Mayıs kutlamalarına başörtülü kadınlara yönelik ?dışlamalar' damgasını vurdu.

Haber Giriş : 20 Mayıs 2006 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur İl Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Aydın Bacık, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı töreni sırasında AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik'in başörtülü eşi Melike Özçelik'in şeref tribününde oturmasına kızarak tören alanından ayrıldı. Konya'da ise protokolde bulunan başörtülü kadınlar gitmeden törenler başlatılmadı.

?SONRADAN RAHATSIZ OLDU'

Burdur Milletvekili Bayram Özçelik Burdur Garnizon Komutanı'nın, tören alanından ayrılmasıyla ilgili olarak, ?'Garnizon Komutanı törenin başında bir tepki göstermedi, daha sonra rahatsız olduğunu ifade etmiş'' dedi. Bayram Özçelik şeref tribününde başörtülü olarak yalnızca kendi eşi değil, bir işadamının eşinin de bulunduğunu bildirdi. Atatürk Stadında düzenlenen önceki resmi törenlerde de şeref tribününde başörtülü kadınlar bulunduğunu belirten Özçelik, şunları söyledi:

?'Bugünkü bayram töreninde, protokolün önündeki sıranın hemen arkasında, hanımların oturmasından Garnizon Komutanımız rahatsızlık duyduğunu söylemiş. Ancak, Garnizon Komutanı törenin başında tepki göstermedi, daha sonra rahatsız olduğunu ifade etmiş. Vatandaşlar selamlandı, ödüller verildi. Garnizon Komutanı bunlardan sonra rahatsız olduğunu ifade etmiş. Vali Beye söyleyip törenden ayrılmışlar. Hoş bir şey değil. Başörtüsü için Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenini terk etmek hoş değil.''

Bayram Özçelik, eşinin, geçen yılki bayram töreninde de, AK Parti Burdur Milletvekili Mehmet Alp'in aynı giyim tarzını tercih eden eşiyle birlikte, yine şeref tribününden töreni izlediklerini belirterek, ?'O zaman bir tepki gösterilmemişti'' dedi.

VALİ YARDIMCISI ?ÇIKARIN' DEDİ

Bu arada Konya'nın Beyşehir ilçesinde 75. Yıl Cumhuriyet Stadında, protokol tribününde oturan başörtülü memur eşlerinin bu bölümden çıkarıldıkları ileri sürüldü. Belediye Başkanvekili Şahin Habir, ?'İlk önce Garnizon Komutanı Yarbay Haydar Bulut tepki koydu. Daha sonra Konya Vali Yardımcısı İsmail Atasoy, olaya müdahale etti. Vali Yardımcısı da türbanlıların dışarıya çıkarılmasını istedi. Herhalde 5 türbanlı bayan vardı. Hatta türban da değil, geleneksel başörtülülerdi sanırım? dedi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber