Lise öğrencisine 'özel rapor' serbest

Haber Giriş : 21 Mayıs 2006 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

18 Haziran'da gerçekleştirilecek ÖSS için geri sayıma geçildi. Milli Eğitim Bakanlığı, lise son sınıflar için artık okula değil, tam zamanlı olarak dershaneye gitmenin önem kazandığı dönemde yönetmelik değiştirip, geçen yıl yasakladığı "özel raporu" serbest bıraktı.

Buna göre, lisede 20 gün özürsüz, 25 gün özürlü olmak üzere toplam 45 gün devamsızlık yapma hakları bulunan ve özürlü devamsızlıklarını, halen sadece resmi sağlık kurum ve kuruluşlarından aldıkları raporla belgelendirmelerine izin verilen öğrencilerin, artık "özel" sağlık kurum ve kuruluşlarından alacağı raporlar da kabul edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 2004'te sil baştan düzenlediği Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklik dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

HEYET RAPORU KALKTI

Özel rapor serbest bırakılırken, sağlık sorunu için alınan devamsızlık belgeleri arasından "heyet raporu" kaldırıldı. Buna göre, artık doğal afet, yangın, sağlık kurulu raporuna dayalı hastalık, göz altına alınma ve tutuklanma gibi nedenlerle okula devam edemeyen öğrenciler, bu durumu belgelendirmek şartıyla, devam eden öğrenci gibi işlem görecekler.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber