Analık izni sorunu hala çözülemedi

1 derece, disiplin affı gibi konuların yanında, analık izni sorunu da çözülemedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Şubat 2014 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Analık izni sorunu hala çözülemedi

Aşağıdaki metin Haber Gönder yoluyla iletilmiştir.

Son 2 seneden beri gerek yazılı gerek ise görsel medya'da kamu spotları ile desteklenen konulardan birisi olan anne sütünün önemi maalesef ki somut hali ile sonuçlanmıyor.

Anne ve anne adaylarının son 2 seneden beri merakla beklediği ve halen yürürlükte olan 8 hafta doğum öncesi ve 8 hafta doğum sonrası olarak toplam 16 haftalık olan analık izninin 24 haftaya yükselmesinin öngören bir madde, maalesef ki torba yasada yerini almadı.

Yeni doğan yapan bir bebeğin en tabi beslenme şekli olan anne sütünü yeterince kullanılmaması bebeklerde hastalanma ve beslenememe gibi rahatsızlıklar doğurur iken bu durum emziremeyen annelerinin meme kanserine yakalanma risklerini meydana getiriyor. Tüm bu yaşanılan olumsuzluklar hem bebeğe hem de anneye zarar verir iken bebeğin gelişimi ve annenin psikolojik durumu göz önüne alındığında mevcut olan 16 haftalık doğum izni süresinin uzaması da öngörülmez bir gerçek olmaktadır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İSLAM'ın " Ailenin gelişmesine ve iyi işlemesine çalışmak zorundayız" derken çıkarılmayan doğum izni sürelerinin aile yaşantısında büyük sorunlara yol açtığı, anne ile çocuk arasında mevcut ilişkinin kurulamadığı, aile yaşantısının bir bütün haline getirilmediği ve yeni doğan bir çocuğun tam ve sağlıklı olarak beslenemediği gibi gerçekler meydana gelmektedir.

Artık doğum izni konusu ile ilgili gerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gerek ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından durum tekrardan gözden geçirilmeli ve yaşanılan tüm bu olumsuzlukların önüne geçinilmesi tüm anne ve anne adaylarının tek isteğidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber