Dinlemelere belge şartı getirildi

Meclis Adalet Komisyonu'nda, demokratikleşme paketinde yeralan dinlemelere ilişkin maddede yapılan değişiklikle belge ve rapor şartı getirildi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Şubat 2014 08:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dinlemelere belge şartı getirildi

KEZBAN BÜLBÜL

Meclis Adalet Komisyonu'nda, demokratikleşme paketinde yeralan dinlemelere ilişkin maddede yapılan değişiklikle belge ve rapor şartı getirildi. Özel yetkili mahkemeler ve yargıya ilişkin değişikliklerin yeraldığı kanun teklifinin Komisyon'daki görüşmelerinde CHP'li milletvekilleri '2 yıldan az hapis cezası gerektiren suçlarda şüpheli ya da sanığın mükerrir, itiyadi suçlu ya da suçu meslek edinen kişi olması durumunda tutuklanabileceğine' ilişkin düzenlemeye itiraz etti. Eleştirilere cevap veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Kamuoyunda 'bir kapıdan girdi öbüründen çıktı' deniliyor' diye konuştu. Ancak, CHP'lilerin itirazları üzerine AK Parti, düzenlemeyi teklif metninden çıkaran önerge verdi.

Ayrıca AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'in önergesiyle, teklifin el koyma işleminin uygulanabilmesi için rapor alınacak kurumlar arasına Hazine Müsteşarlığı da eklendi. Yine Özel'in önergesiyle dinlemelere ilişkin maddede de değişikliklik yapıldı. Buna göre iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması talebinde bulunulurken hakkında bu madde uyarınca tedbir kararı verilecek hattın veya iletişim aracının sahibini ve biliniyorsa kullanıcısını gösterir belge veya rapor eklenmesi zorunluluğu getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber