Danıştaya saldırıda 4 kişi tutuklandı

Haber Giriş : 21 Mayıs 2006 21:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği, Danıştay 2. Dairesi'ne yönelik saldırıyı gerçekleştiren Alparslan Arslan ile birlikte 3 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği, Danıştay 2. Dairesi'ne yönelik saldırıyı gerçekleştiren Alparslan Arslan ile İsmail Sağır, Osman Yıldırım ve Tekin Irşi'nin tutuklanmalarına karar verdi.

Saldırının faili olan Arslan ile İsmail Sağır, Osman Yıldırım ve Tekin Irşi, savcılıktaki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından nöbetçi hakimliğe çıkarıldı.

Hakimlik, zanlıların, Türk Ceza Kanunu'nun ''Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs'', ''nitelikli adam öldürme'', ''nitelikli adam öldürmeye teşebbüs ve suçlara iştirak etmek'', ''patlayıcı madde bulundurmak ve atmak'' suçları ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Yasası'na muhalefet etmek suçlamalarından dolayı tutuklanmalarına karar verdi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Sinan B., Saim Ö., Mehmet A., Orhan K. ve Nusret A, savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmışlardı.

Hakimliğin tutuklama kararı verdiği kişiler, adliyedeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderilecekler.

9 SAAT SORGULANDILAR

Ankara Adliye Sarayı'na sabah saatlerinde getirilen gözaltındaki 9 kişi, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Hamza Keleş ve Cumhuriyet savcıları Mustafa Kelkit, Şemsettin Özcan ve Hüseyin Görüşen tarafından sorgulandı.

Yaklaşık 9 saat süren sorgunun ardından Danıştay 2. Dairesine yönelik saldırıyı gerçekleştiren Alparslan Arslan ile İsmail Sağır, Osman Yıldırım ve Tekin Irşi, tutuklanma istemiyle Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğine sevk edildi.

Bu zanlıları, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin üyesi Hasan Şatır'ın sorgulayacağı bildirildi.

Zanlıların, Türk Ceza Kanunu'nun ''Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs'', ''nitelikli adam öldürme'', ''nitelikli adam öldürmeye teşebbüs ve suçlara iştirak etmek'', ''patlayıcı madde bulundurmak ve atmak'' suçları ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Yasası'na muhalefet etmek suçlarından tutuklanmalarının istendiği kaydedildi.

Diğer şüpheliler Sinan B., Saim Ö., Mehmet A., Orhan K. ve Nusret A'nın, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldıkları öğrenildi.

MUZAFFER T, ANKARA'YA GÖTÜRÜLÜYOR

Danıştaya ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırılara ilişkin aranan ve bıçakla yaralanmış olarak hastaneye kaldırılan Muzaffer T, Ankara'ya götürülmek üzere Sabiha Gökçen Havalimanı'na getirildi.

Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nden geniş güvenlik önlemleri altında çıkarılan Muzaffer T, içerisinde maskeli özel hareket timlerinin bulunduğu eskort eşliğinde Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaştı.

Muzaffer T, THY'nin saat 18.30'da Ankara'ya hareket edecek tarifeli uçağına sedye ile bindirildi.

Muzaffer T'nin bindirildiği THY'nin tarifeli uçağı, saat 18.45'te Ankara'ya hareket etti.

Bu arada, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik bombalı saldırılara ilişkin gözaltına alınan Nihat G. ile Muzaffer T'nin saklandığı evin sahibi Mahmut Ö'nün de aralarında bulunduğu 4 kişinin de, karayoluyla Ankara'ya gönderildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber