Köşk'te laiklik zirvesi

Haber Giriş : 22 Mayıs 2006 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer, devlet üniversitelerinin rektörlerini yarın Çankaya Köşkü'nde toplayacak. Sezer bu toplantının ardından rektörler onuruna bir kokteyl verecek

Cumhurbaşkanı Sezer, devlet üniversitelerinin rektörlerini yarın Çankaya Köşkü'nde toplayacak.Sezer bu toplantının ardından rektörler onuruna bir kokteyl verecek. YÖK Başkan ve Başkanvekillerinin de katılmaları beklenen toplantı ile resepsiyona, Vakıf Üniversiteleri rektörleri davet edilmedi.

Toplantıda 15 yeni üniversiteye rektör atanmasıyla ilgili kanunun Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilmesi üzerine yaşanan kriz masaya yatırılacak ve çözüm aranacak. Görüşmelerde, rektör krizinin yanı sıra, Danıştay'a yönelik saldırı sonrası doruğa çıkan "laiklik ve cumhuriyetin temel değerlerine yönelik saldırılar" tartışmasının da gündeme gelmesi bekleniyor. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, "Doğal olarak gündemde laiklik ve cumhuriyete yönelik saldırılar olacak" dedi.

Vakıf üniversiteleri yok...
Danıştay'a yönelik saldırıların ardından gerçekleşecek bu buluşma, Çankaya Köşkü ile üniversitelerin "laiklik zirvesi" niteliği de taşıyacak.

Devlet üniversitesi rektörü arkadaşlarının Köşk'e davet edildiğini öğrenen, ancak kendilerine davetiye ulaşmayan vakıf üniversiteleri rektörlerinin bu duruma önce alındıkları ve YÖK yöneticilerine de sitem ettikleri öğrenildi. Ancak Sezer'in kokteyl öncesi "rektör atamaları krizi" konulu bir toplantı yapacağını öğrenince, Cumhurbaşkanı'nın tavrını "Herhalde bu tartışmalara, vakıf üniversitelerini bulaştırmak istemedi" diyerek haklı buldukları öğrenildi

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber