Kütüphane müdürünün 75 bin TL'si gasp ettiler

Emekli kütüphane müdürü'nün 75 bin TL’si gasp eden kişiler İstanbul’da yakayı ele verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2014 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kütüphane müdürünün 75 bin TL'si gasp ettiler

Kars'ta Kütüphane Müdürlüğü ve bir gazetenin uzun yıllar yazı işleri müdürlüğü görevini yapan T.K. kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişilere 75 bin TL.'sini kaptırdı. Dolandırıldığını anlayan T.K. polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

T.K.'yı 75 nin TL. dolandıran kişi veya kişiler polisin yaptığı çalışmayla kısa sürede İstanbul'da yakalandı.

Emekli Kütüphane Müdürü T.K. 85, uzun yıllardan beri yalnız yaşıyor. Kars'ta Merkez Mahallesi'nde evinde oturan T.K. kendisini arayarak komiser olarak tanıtan kişilerin 'sizin bankada bulunan hesaplarını başka hesaplara aktaracaklar. Sizin bankada bulunan paranızı kurtarmak için verdiğimiz hesap numarasına paranızı aktarın' diyerek T.K. korkuttular. Bunun üzerine T.K. bankada bulunan 45 nin TL.'sini verilen hesaba yatırdı. Ardından T.K. aynı hesaba postaneden de 30 bin TL. havale etti. Daha sonra evine gelen T.K. dolandırıldığını anlayarak polise müracaat etti. Bu arada olaydan bir gün başka bir kişide aynı yolla T.K.'yı aradı. T.K. durumu polise bildirdi. Polis T.K.'nın hesaba para yatırdığını göstererek şüpheliyi İstanbul'da banka şubesinde gözaltına aldı.

Öte yandan bir gün önce kendisini polis komiseri olarak tanıtan ve T.K.'nın 75 bin TL.'sini gasp eden şüpheliler, polisin yaptığı çalışmalarla tespit edilerek İstanbul'da yakalandı. Yakalanan şüpheli veya şüphelilerin mahkemeye çıkarılacağı ve emekli Kütüphane Müdürü T.K.'nın 75 bin TL.'sine kavuşacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber