Okul müdürlerine SSK primi cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2006 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma Bakanlığı, 612 okulun müdürünü SSK primlerini zamanında yatırmadığı? için para cezasına çarptırdı ve cezanın 895 bin YTL'sini tahsil etti. Bakanlığın ?şahsi sorumlu? sıfatıyla icraya da verdiği okul müdürleri, şimdi yargıya başvurarak çıkış yolu arıyor.

Devletten para ve personel desteği alamayan okul müdürleri günlük işleri ancak sözleşmeli personelle yürütebiliyor. İş Yasası'na göre sözleşmeli personelin sigortalı çalıştırılması şart. Ne var ki, kasaları boş olan pek çok okulda sözleşmeli personelin maaşı da sigorta primi de zamanında ödenemiyor.

PARA CEZASI

Geciken sigorta primleri, okul idarecilerini şimdi büyük para cezalarıyla karşı karşıya bıraktı. çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı, ?işveren? sıfatıyla şahsi sorumlu kabul ettiği 612 okul müdüründen, 2003'ten bu yana, ödenemeyen SSK primlerine karşılık 895 bin YTL ceza tahsil etti.

BAKANLIK ALACAK PEŞİNDE

Alacağın tahsili için okul müdürlerini bir bir icraya veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, şimdi 8,5 buçuk milyon YTL'lik bakiye alacağın peşinde.

CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce'nin konuyla ilgili yazılı soru önergesine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun verdiği yanıt, okul müdürlerinin bu açmazdan, yargı yoluyla kurtulmaya çalıştığını ortaya koydu.

KARŞI DAVA AÇTILAR

İcraya verilen okul müdürlerinin 110'u, karşı dava açtı, bunların yüzde 11'i davayı kazandı. İtiraz dilekçesi yazan müdürlerin de yüzde 48'i olumlu yanıt aldı.

Muharrem İnce, AK Parti iktidarının okul müdürlerine yönelik tutumunu eleştirerek ?Okulların sahibi MEB, sözleşmeli personelden hizmet alan MEB, kaynak ayırmayan MEB olduğuna göre, borç niçin ilgili bakanlığa değil de okul müdürlerine çıkarılmaktadır?? diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber