Sınırdaki patlamanın asıl hedefi Türkiye'ydi iddiası

Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Esselame Sınır Kapısı'nda bombalı bir araç patlatıldı. Patlamada 20 Suriyeli'nin öldüğü 55 kişinin yaralandığı bildirildi.

Haber Giriş : 20 Şubat 2014 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sınırdaki patlamanın asıl hedefi Türkiye'ydi iddiası

Patlamanın olduğu yerde Suriyeli sığınmacıların kampı olduğu öğrenildi. Patlama nedeniyle Öncüpınar Sınır Kapısı'na giden yollar araç trafiğine kapatıldı.

Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı karşısındaki Esselame Sınır kapısında meydana gelen patlamada yaralanan çok sayıda Suriyeli Türkiye'ye getirildi. Saat 15.45 sıralarında meydana gelen ve Türkiye tarafında da korkuya yol açan patlamada yaralanan 38'i çocuk 55 kişi tedavi edilmek üzere sınıra getirilmeye başlandı. Patlamada 20 kişinin öldüğü bilgisi alındı. Özgür Suriye Ordusu kontrolünde bulunun bölgeyi IŞİD güçleri ele geçirmeye çalışıyordu. Bu bölgede uzun süredir çatışmalar yaşanıyor.

ARAÇ TÜRKİYE'YE GETİRİLİYORDU İDDİASI

ÖSO mensuplarından alınan bilgiye göre, bombalı aracının asıl hedefinin Türkiye getirilmek olduğunu, sınırı geçemeyeceğini anlayınca uzaktan kumanda ile içindekiyle birlikte patlatıldığı öğrenildi.

SALDIRIDA 20 KİŞİ ÖLDÜ, ÖNCÜPINAR GEÇİŞLERE KAPATILDI

Kilis'in Öncüpınar Gümrük Kapısı'nın karşısındaki Suriye'nin Esselame Sınır Kapısı'nda IŞID güçlerince bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 16 kişinin olay yerinde, 4 kişinin ise tedavi için getirildikleri Kilis Devlet Hastanesi'nde öldüğü öğrenildi.

Ayrıca, patlamanın ardından Suriye tarafından Esselame Sınır Kapısı'nın geçişlere kapatılmasının ardından yetkililer, güvenlik gerekçesiyle Öncüpınar Gümrük Kapısı'nın da geçişlere kapatıldığını ve yanlızca yaralıların geçişlerine izin verileceğini duyurdu.

Patlamanın ardından bölgede alınan önlemler sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber