Ecevit yattığı uykudan uyanamıyor

Haber Giriş : 23 Mayıs 2006 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in genel durumunda, anesteziden uzaklaştırılmasının ardından beklenen değişikliklerin oluşmadığı, durumunun ciddiyetini koruduğu, halen yaşam destek ünitesine bağlı olarak tedavi ve bakımına devam edildiği bildirildi.

Ecevit'in sağlık durumuna ilişkin, tedavi altında bulundurulduğu Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden (GATA) yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Ecevit'in 18 Mayıs akşamı hipertansiyon atağı sonucu gelişen konuşma bozukluğu ve sağ kol ve bacakta güçsüzlük şikayeti ile acil servise getirildiği anımsatılarak, şöyle denildi:

"Tetkikleri yapılan ve beyin tomografisi çekilen Sayın Ecevit, solunum sıkıntısının gelişmesi ve hayati fonksiyonlarında gelişebilecek değişiklikler dikkate alınarak, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanlığı Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınıp, solunum cihazına bağlanmıştır.

Çekilen beyin tomografisinde beynin sol tarafında kanama saptanan Sayın Ecevit, yapılan konsültasyonlar sonucunda saat 00.15'te ameliyata alınmıştır. Ameliyatta beynin sol tarafında yaygın kanama izlenmiş ve biriken kan boşaltılmıştır. Beynin rahatlaması için ventrikül drenajı da uygulanan hastanın ameliyatı saat 04.30'da tamamlanmıştır. Beynin toparlanabilmesi ve yeni bir atağın ortaya çıkmasını önlemek amacıyla hastanın uyutulmasının devamına karar verilmiştir. Gerek ameliyat sırasında gerekse ameliyat sonrası dönemlerde hayati fonksiyonları yaşam destek ünitesine bağlı bir şekilde stabil seyretmiştir.

Uyutulma işlemi dün saat 06.00'da sonlandırılmıştır. Saat 13.00'te klinik ve radyolojik yönden tekrar değerlendirme sonucunda daha sağlıklı bir sonuca varabilmek için bir gün sonra tekrar değerlendirilmesine karar verilmiştir.

Sayın Bülent Ecevit'in bugün saat 10.00'da anestezi etkisinden 28 saat uzaklaştırılmış haldeyken yapılan değerlendirme sonucunda genel durumunda beklenen değişikliklerin oluşmadığı, durumunun ciddiyetini koruduğu ve koma durumunda olduğu saptanmıştır. Halen yaşam destek ünitesine bağlı olarak solunum ve dolaşım fonksiyonları stabil olup, tedavi ve bakımına Anesteziyoloji Yoğun Bakım Ünitesi'nde devam edilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber