Siyasete hekim ve mühendis ilgisi

İzmir'de 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan adaylıklarına talip olanların meslek gruplarında hekim ve mühendislerin yoğunluğu dikkati çekiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2014 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RAMAZAN ERCAN - İzmir'de, 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan adaylıklarına talip olanların meslek gruplarında hekim ve mühendislerin yoğunluğu dikkati çekiyor. AK Parti ve CHP'den yaklaşık 30 aday hekim ve mühendis iken işletme, iktisat, kamu yönetimi gibi alanlarda eğitim görenler de en fazla başkanlığa talip olanlar arasında yer alıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Türkiye'de yerel seçim sonuçları en çok merak edilen illerin başında gelen İzmir'de, ilçe belediye başkan adaylıklarına talip olanların büyük kısmı üniversite mezunu.

AK Parti ve CHP'nin 30 ilçe belediye başkan adaylarının en fazla mezun olduğu meslek grubu mühendislik, mimarlık, inşaat, işletme, iktisat, kamu yönetimi gibi bölümler.

AK Parti'de işletme, iktisat, kamu yönetimi gibi alanlardan mezun olan belediye başkan adayı sayısı 7 iken CHP'de bu sayı 8'i buluyor. AK Partili adayların 7'si üniversitelerin mühendislik, mimarlık ve inşaat gibi bölümlerinden mezunken 5 aday ise doktor, veteriner ve eczacı olarak dikkati çekiyor. 1 hukuk mezununun bulunduğu AK Parti'de 6 aday sanayi ve ticaretle uğraşıyor. Eğitim, Fen Edebiyat ve Dil Tarih Coğrafya bölümlerinden mezun olan 3 aday da 30 Mart yerel seçimlerinde ipi göğüslemek için çaba harcayacak isimler arasında yer alıyor.

- Belediye başkanlığı döneminde liseyi bitirdi

AK Parti'de en dikkati çeken adaylardan biri ise halen Bayındır Belediye Başkanlığı görevini sürdü Mehmet Kertiş. İlk ve orta okulu Bayındır'da tamamlayan Kertiş, Işıklar Askeri Lisesi'ni bıraktıktan sonra İzmir Teknik Lisesi'nde eğitimine devam etti. Siyasi çalkantılar nedeniyle liseyi de bırakmak zorunda kalan Kertiş, belediye başkanlığı döneminde yarıda bıraktığı lise eğitimini tamamladı. Kertiş aynı zamanda şu anda Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nnde öğrenimini sürdürüyor.

CHP'li belediye başkan adaylarında en fazla meslek grubunu ise mühendislik, mimarlık ve inşaat gibi bölümler oluşturuyor. Partinin 12 ilçe belediye başkan adayı bu meslek gruplarından mezun iken işletme, iktisat, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler gibi bölümlerden 8 başkan adayı mezun oldu.

İkisi veteriner biri de tıp hekimi olmak üzere 3 adayı sağlıkçı adayı olan CHP'de 3'ü hukukçu, biri iletişimci, ikisi ticaretle uğraşan aday bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber