Dünya Bankasından ayrılan Bilal Erdoğan'a ABD'de yeni iş

Haber Giriş : 24 Mayıs 2006 07:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Bankası'ndaki stajını tamamlayan Bilal Erdoğan ABD'nin önemli kuruluşlarından Brookings Institute'de yeni işine başlayacak.

Bir süredir Washington'da yaşayan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın küçük oğlu Bilal Erdoğan, iş değiştiriyor. Geçen yıl Harvard Üniversitesi'nde "uluslararası ilişkiler" üzerine yüksek lisansını tamamlayan Bilal Erdoğan, Dünya Bankası'nda staj yapıyordu. Erdoğan'ın önümüzdeki ay Dünya Bankası'ndaki stajını tamamladıktan sonra Washington'un önde gelen araştırma kuruluşlarından Brookings Institute'de "araştırma görevlisi" ("research associate") olarak yeni işe başlayacağı öğrenildi.

BUSH YÖNETİMİ KARŞITI
İki yıl önce evlendiği eşiyle
birlikte Washington'un banliyölerinde yaşayan Bilal Erdoğan bu sonbahar ayrıca Johns Hopkins Üniversitesi'nde de dış politika doktorasına başlayacak. Washington'da dış politika konusunda uzmanlaşan thinktank'lerden biri olan Brookings, Irak savaşı ve ABD-Avrupa ilişkileri konusunda Bush yönetimine muhalif bir tutum takınmış, uzmanları sık sık hükümete eleştirel bir açıdan yaklaşmıştı. Brookings Insitute'de Türkiye konusunda çalışmalar ağırlıklı olarak Phil Gordon yönetimindeki Avrupa ve ABD Merkezi ("Center on United State and Europe") tarafından yürütülüyor. Sabancı Üniversitesi'yle ortak bir çalışma yürüten merkezde bu yıl 2. Sakıp Sabancı Semineri ABD eski Savunma BakanYardımcısı Paul Wolfowitz tarafından verildi. Brookings Institute'un bir kaç yıldır TOBB ile ortaklaşa yürüttüğü Türkiye programı ise, merkezin Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'i konuşmacı olarak çağırmasından sonra Ankara'dan gelen tepkiler üzerine sekteye uğramıştı

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber