'127 öğretmen adayından 23'ü intiharı düşünüyor'

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, atanamayan öğretmenler ile 28 Şubat mağduru cezaevinde bulunanlarla ilgili soruları dile getirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2014 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'127 öğretmen adayından 23'ü intiharı düşünüyor'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada sorunları dile getiren CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, atanamayan öğretmenlerle ilgili yapılan anket sonuçlarını dile getirerek, "Malatya'da anket yapılan 127 öğretmen adayından 23'ü intiharı düşünüyor. Eğitimi getirdiğiniz nokta bu" ifadelerini kullandı.

Ağbaba, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye genelinde yapılan bir anketi bilgilerinize sunmak istiyorum. Bu anket diğer anketlere benzemiyor, bu anket manipüle edilen seçim anketlerinden değil. Sizlere atanamayan öğretmenlere yapılan anketten söz etmek istiyorum" diyerek, "Artık tüm Türkiye biliyor, Türkiye genelinde 300 bin atanamayan öğretmen var, bu öğretmenlerden bin 127'sine anket yapılarak 'Atanmadığınız takdirde intihar etmeyi düşünüyor musunuz' diye soruyorlar. Çok üzücü ama eğitim fakültesini bitirmiş, gencecik insanların yüzde 38'i bu soruya 'Evet' diye cevap veriyor. Seçim bölgem olan Malatya'da anket yapılan 127 öğretmen adayından 23'ü intiharı düşünüyor. Eğitimi getirdiğiniz nokta bu. Bu konuda yapmayı düşündüğünüz bir çalışma var mı? Atanamayan öğretmenlerin sorunlarını çözmeyi düşünüyor musunuz?"

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 28 Şubat post modern mağduru cezaevinde olanların da sorunlarını dile getirip, şunları söyledi:

"Cezaevinden baktığımızda bugünkü durum 28 Şubattan çok daha feci, çok daha karanlıktır, çok daha büyük mağduriyetler yaşanmaktadır. 28 Şubat post modern darbe ise bugün yaşadıklarımız dost modern darbedir. Hem 28 Şubat döneminde cezaevinde yatmış hem de bu dönemde cezaevinde yatmış bir kişiye dedim ki: Siz 28 Şubat döneminde de mahküm oldunuz, yattınız, şimdi de cezaevindesiniz; aradaki farkı söyler misiniz? 'Sayın Vekil, sorduğun soruya bak' dedi. 28 Şubatta yaptıklarımızdan dolayı yargılandık, şimdi ise yapmadıklarımızdan dolayı, iftiradan dolayı yargılanıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber