'3 dönem'in kilidi 'Köşk' seçiminde

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Mart 2014 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'3 dönem'in kilidi 'Köşk' seçiminde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 3 dönem yasağı konusunda, "partinin istemesi halinde kongreyi değişiklik yapmak için toplayabileceği" sözleriyle yumuşama mesajı vermesi Ak Parti kulislerini hareketlendirirken, bu değişikliğin Cumhurbaşkanlığı seçimine bağlı olduğu konuşuluyor

ÖNDER YILMAZ

Erdoğan'ın, yerel medya ile yaptığı toplantının basına kapalı bölümünde 3 dönem yasağına ilişkin, "Ben yasaktan yanayım. Benim düşüncem 3 dönemden sonra 1 dönem dinlenmedir. Ancak partim isterse kongreye gidebiliriz" sözleri bu yasaktan etkilenen 73 milletvekili ile Ak Parti kulislerinde dalgalanmaya yol açtı.

Milliyet'in temas kurduğu üst düzey Ak Partili yöneticiler, 3 dönem yasağının Cumhurbaşkanlığı seçimiyle doğrudan ilintili olduğunu belirtirken, Başbakan Erdoğan'ın Köşk adaylığı kararının belirleyici olacağını dile getirdiler. Ak Partili üst düzey yöneticiler, "Henüz böyle bir çalışma yok. Cumhurbaşkanı seçimiyle bağlantılı olarak gündeme gelir. Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı'na adaylığı bu konuda belirleyici en önemli unsur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber