CHP'den 'AKP toplantısına öğrencilerin katılması' sorusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2006 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, ?İstanbul AKP İl Başkanlığı toplantısına formalı ve formasız öğrencilerin katılmasını nasıl yorumluyorsunuz?? diye sordu.

Gazalcı, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, İstanbul'da AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği ?Gençler Buluşuyor, Geleceği Konuşuyor? adlı toplantıya, yöneticilerin ve öğretmenlerin duyurusu üzerine formalı ve formasız liseli öğrencilerin katılmasını gündeme getirdi.

?Bunu nasıl yorumluyorsunuz?? diye soran CHP'li Gazalcı, önergesinde şu soruları yöneltti:

?3 Mayıs 2006'da Adıyaman'da AKP İl Kongresine ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin ders saatinde topluca getirilmesini 'öğrenciler merak ettikleri için katılmışlar' diye yorumlamıştınız. İstanbul'daki öğrencilerin bilinçli yönlendirilmesini ve katılımını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Anayasa'nın 68. maddesi siyasi partilere üye olmak için 18 yaşını doldurma koşulu getirmektedir. 18 yaşından küçük ilk ve ortaöğretim öğrencilerini parti toplantılarına getirenler hakkında işlem yapmayı düşünüyor musunuz?

İktidar döneminizde bir yandan İstanbul'da öğrencilerin Adnan Hoca diye bilinen bir kişinin önderliğinde kurulan 'Yaradılış Müzesine' götürülmesi, dini yayınlar dağıtılması, Yalova'da olduğu gibi birçok ilde camilere götürülmesi, AKP toplantılarına götürülmesi Cumhuriyet tarihinde ilk kez olmaktadır. Bu bir rastlantı mıdır? Yoksa sizin yönetim anlayışınızdan mı kaynaklanmaktadır??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber