Atina- Ankara terörü bitirecek

Örgütün kilit isimlerini Türkiye'nin yardımıyla uzun soluklu bir çalışma sonucu yakaladıklarını belirten Yunan polisi , "Kaçakçılık, insan ticareti ve organize suçlarda ortak operasyonlarımız sürecek" açıklamasında bulundu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Mart 2014 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atina- Ankara terörü bitirecek

EMRE ÖZTÜRK

Atina'da 10 Şubat'ta, Özdemir Sabancı cinayetinin zanlısı İsmail Akkol ve örgütün kilit ismi Hüseyin Fevzi Tekin'in de aralarında bulunduğu dört DHKP-C'liyi yakalayan Yunan Polis Kuvvetleri (Elliniki Astynomia), operasyonun detaylarını AKŞAM'a anlattı. Dört örgüt üyesinin kapsamlı ve uzun süreli bir araştırma sonucu Gizi semtinde bir dairede yakalandığını belirten Yunan polisi, şu bilgileri paylaştı:

TÜRK EMNİYETİ'YLE TEMASA GEÇTİK

Yunanistan Emniyeti yasalar doğrultusunda Yunan yargı makamlarından, Türkiye'den adli yardım isteğinde bulunulması konusunda talepte bulunmuşlardır. Yunan polisi tutuklama ve suç delillerini ele geçirmeye yönelik bu operasyonun ardından Türk emniyet güçleri ile temas, bilgi alışverişi ve terörizm konularında işbirliğini artırmıştır. Karşılıklı işbirliği ve faaliyetlerimiz ileride de devam edecektir.

UYUŞTURUCU, TERÖR, GÜVENLİK

Genel olarak Yunan ve Türk emniyet güçleri arasında iki tarafı da ilgilendiren karşılıklı ve yapıcı işbirliği bulunmaktadır. Bu işbirliği içine organize suç, kaçakçılık, insan ticareti, uyuşturucu kaçakçılığı, terörizm ve iç güvenlik konuları girmektedir. İki ülke arasındaki bu başarı, uluslararası ikili anlaşmalar çerçevesinde resmi kanallar olan INTERPOL ve SELEC gibi organizasyonlar aracılığıyla ve aynı zamanda polis irtibat görevlileri tarafından da sağlanmaktadır.

KESKİN ADIMLAR ATILMALI

Özellikle belirtmek isteriz ki 4-5 Şubat 2013 tarihinde Yunanistan Emniyet Genel Müdürü'nün Türkiye'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaretinde insan ticareti, organize suçlar, kaçakçılık, uyuşturucu kaçakçılığı konularında daha keskin adımlar atılması gerektiği ifade edilmiştir.

5 FARKLI SUÇTAN YARGILANIYOR

Yunanistan'da yakalanan sanıklar, terör örgütüne üye olma, patlayıcı temin etme ve bulundurma, yasadışı silah, patlayıcı madde ve savaş malzemesi bulundurma, belgede sahtecilik ve ülkeye yasadışı yollardan giriş yapma suçlamalarıyla 5 farklı maddeden Yunanistan'da yargılanıyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber