Havalar nasıl olacak?-Haritalı

Sıcaklık güney ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, kuzey kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Mart 2014 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak?-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların, öğle saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de çok kuvvetli, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Adıyaman, Gaziantep ve Kilis, gece saatlerinde Kırklareli, İstanbul, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Edirne, Kırklareli, Bursa ve Bilecik'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Güney ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, kuzey kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve doğu, İç Anadolu'da güneyli, akşam saatlerinden itibaren kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu ile zamanla Batı Karadeniz kıyıları ve Doğu Akdenizde kuvvetli olarak (30-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğle saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de çok kuvvetli, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Adıyaman, Gaziantep ve Kilis, gece saatlerinde Kırklareli, İstanbul, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara, Kuzey Ege kıyıları, zamanla Batı Karadeniz kıyılarında kuzeydoğu, İç Anadolu'nun doğusunda güneyli, zamanla kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-70 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber