Her 3 şikayetten biri tıbbi ihmal!

Haber Giriş : 25 Mayıs 2006 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL TABİB ODASI RAPORUNA GÖRE EN ÇOK ŞİKAYET BEYİN CERRAHLARINA...

İstanbul Tabib Odası'na son 4 yıl içinde gelen şikayetler incelenerek bir rapor hazırlandı. Buna göre her 3 başvurudan 2'si tıbbi ihmalden kaynaklanıyor. En çok şikayet edilen doktorlarsa beyin cerrahları ile ortopedistler.

25.05.2006 14:54

1999-2003 yılları arasında İstanbul Tabib Odası'na 484 şikayet başvurusu yapıldı. İstanbul Tabib Odası Gen. Bşk. Prof. Dr. Özdemir Aktan'ın hazırladığı rapora göre yapılan her 3 başvurudan 2'sinin tıbbi ihmalden kaynaklandığı saptandı.

Rapora göre İstanbul'da hata yapan doktorların yüzde 79'u özel hastanelerde çalışıyor. Ancak İ.Ü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Doç. Dr. Coşkun Yorulmaz, bunda hasta beklentisinin yüksek olmasının etkili olduğunu söylüyor:

?İstanbul' da özel hastanelerin sayısı diğer illere göre çok yüksek. Tabip Odası'na kayıtlı hekim profiline bakıldığı zaman da özel hastaneye kayıtlı hekim sayısı yüksek. Fakat yine de bu oranlar hatanın özel hastanede fazla gözükmesini açıklamıyor. Daha farklı şeyler aramak gerekiyor altında.?

EN ÇOK BEYİN CERRAHLARI ŞİKAYET EDİLİYOR

Raporda en çok şikayet edilen doktorlar beyin cerrahları, ortopedistler ve plastik cerrahlar olarak gözüküyor.

RAPOR VEREN DOKTORLARA UYARI

Sadece kamu kuruluşları tarafından verilen sağlık raporlarının artık özel hastaneler tarafından da verilebiliyor olması ise bir başka sıkıntı. Bu konuyla ilgili olarak Yorulmaz'ın raporunda 53 şikayet bulunuyor:

?Hekimler gerçeğe aykırı belge düzenliyorlar. Bu işin hukuki tarafına bakarsak, hukuk iyi niyete bakmıyor. Yeni TCK'da sahte rapor verme işi net olarak ortaya konmuş durumda. Bunun cezası hapis cezası. Sadece veren değil, alan da.?

İstanbul Tabip Odası okulların kapanması yaklaşırken devamsızlık yüzünden rapor almaya uğraşan öğrencileri ve rapor veren doktorları uyarıyor.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber