Burak Can'ın ölümünde çatışma yok

Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından Beyoğlu'nda iki grup arasında çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu için tören düzenleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Mart 2014 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Burak Can'ın ölümünde çatışma yok

Dün yaşanan olaylarda, Burak Can silahlı bir grubun ateş etmesi sonrasında öldürülmüştü. Hürriyet Gazetesi Burak Can'ın ölümünde iki karşıt grubun çatıştığını, Allahu Ekber diye bağıran bir grubun Berkin'in cenazesine katılanlara saldırmaya çalıştığını iddia etmişti. Ancak cenaze töreninde konuşan baba, olayda herhangi bir çatışma olmadığını, oğlunun yürüyüşü arkadaşlarıyla birlikte sokak başından izlerken, gelen bir kurşunla öldüğünü açıkladı.

Başına isabet eden gaz bombası fişeği yüzünden hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın cenazesinden sonra dün akşam saatlerinde Kasımpaşa Kulaksız'da iki grup arasında çıkan çatışmada Burakcan Karamanoğlu (22) başına isabet eden kurşunla can verdi. Sabahtan itibaren semtte büyük bir gerginlik hakim. Burakcan'ın ölümünü duyan ve sosyal medyadan yapılan çağrılarla mahalleye gelen binlerce kişi slogan atarak Okmeydanı'na yürümek istedi. Baba Halil Karamanoğlu "Benim sağ ve solla herhangi bir işim yok. Biz hep beraber Türk milletiyiz, Türküz. Bizim vatanımız tek. Bu olayları tasvip etmiyoruz. Herkesin evladı var. Benim canım yanıyor. Yazık günah bu millete, bu çocuklara yazık. Bütün gençlere yazık...Bedava ölüm, bedava" dedi. Burak'ın cenazesi önce helallik alınmasın için evinin önüne getirildi daha sonra ise Konak ve Camii'ne götürüldü. Olayları protesto eden kalabalık ise yürüyüş düzenlendi. 15:50 itibariyle camide kalabalık nedeniyle izdiham yaşanıyor.

KALABALIK TARAFINDAN TAŞINDI

Can Karamanoğlu'nun cenazesi helallik alınması için evinin önüne getirildi. Türk bayrağına sarılı tabut kalabalık tarafından taşındı. Cenaze helallik alınmasının ardından Konak Camii'ne götürüldü. Olayı protesto eden kalabalık ise ellerinde Burak Can Karamanoğlu'nun fotoğraflarıyla Fatih Sultan Caddesinde yürüyüş yaptı.

YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

Bu arada Kasımpaşa Kulaksız'da da toplanan grup protesto yürüyüş yaptı . Yolu trafiğe kapatan grup, tekbir getirerek, "Kasımpaşa uyuma şehidine sahip", "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları attı. Bazı sürücüler de araçlarından inerek eyleme destek verdi.

Cenaze namazının ikindi namazının ardından kılınması ve toprağa verilmek üzere memleketi Giresun'un Alucra ilçesine gönderilmesi bekleniyor.

Burakcan'ın ölüm haberini duyan çok sayıda kişi akın akın Dörtyol'a geldi. Ellerinde dövizlerle "Burakcan ölümsüzdür, kalbimizde yaşıyor", "Dörtyol uyuma şehidine sahip çık" sloganları atarak, Okmeydanı'na, Berkin'in oturduğu mahalleye gitmek istediler. Bölgede önlem alan Çevik Kuvvet ekipleri göstericilerin yolunu kesti ve Okmeydanı'na çıkışlarına izin vermedi.

Burak Can'ı binlerce kişi uğurladı

Okmeydanı'nda bir grubun silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nu binlerce kişi uğurladı. İki ayrı camide kılınan cenaze namazının ardından gencin cenazesi Giresun'a gönderilmek üzere otobüse konuldu.

Burak Can Karamanoğlu (22) için ilk tören Okmeydanı'nda bulunan Konak Camii'nde getirildi. Burada yapılan cenaze töreninin ardından gencin cenazesi binlerce kişinin omuzlarında taşınarak Piyalepaşa Camii'ne getirildi. Burak için burada ikinci kez cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine kadın erkek binlerce kişi katıldı. Cenaze töreni sırasında sık sık, "Berkin Berkin dediniz, Burak'ı yediniz" sloganları atıldı. Kılınan cenaze namazının ardından helallik alındı. Gencin cenazesi daha sonra omuzlara alınarak otobüse taşındı. Cenaze daha sonra Giresun'a götürülmek üzere otobüse bindirildi.

BABASI ANLATTI

Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam yemek yedikten sonra dışarı çıktığını söyledi.

Karamanoğlu, oğlunun annesine dışarı çıktığını söylediğini aktararak, konuşmasını şöyle sürdürdü: Annesi de 'oğlum dışarıda olaylar var, dışarı çıkma' demiş. Evimiz ana caddeye yakın. Bizim olduğumuz mevkide, muhitte olay olmaz. 200 metre yukarıda olayların olduğu yerde vatandaşlar toplu halde yürüyerek geliyorlar. Işıklar sönük, saat 18.00'de ışıkları söndürdüler. Toplu halde geliyorlar. Bunlar da 3 arkadaş kol kola giriyorlar. Caddenin kenarında bunları gözlüyorlar. Hepsi 5-10 dakika içinde olay bitiyor. Kör kurşun gelip isabet ediyor.

"Ellerinde sopalar yok"

Karamanoğlu, kurşunun eylemcilerden geldiğini belirterek, "Ellerinde sopalar yok, bizimkiler sadece meraktan... Genç çocuklar, merak edip bakıyorlar. 3 arkadaşıyla beraber gidiyor. Zifiri karanlık. Mermi geliyor. Yanındaki arkadaşı 'ne oldu?' diyor. Düşüyor, olduğu yere ve yüzünü yere vuruyor. Vurunca yüzü yarılıyor. Bedava ölüm, bedava" diye konuştu.

Oğlunun yanındakilerde yaralanma söz konusu olmadığını dile getiren Karamanoğlu, topluma sağ duyu çağrısında bulunarak, "Kardeşim, benim sağ ve solla herhangi bir işim yok. Biz hep beraber Türk milletiyiz, Türküz. Bizim vatanımız tek. Bu olayları tasvip etmiyoruz" dedi.

Karamanoğlu, Berkin Elvan'ın cenaze törenin ardından yaşananlara değinerek, "Nedir bir çocuğun, 15 yaşındaki bir çocuğun, bir ekmek alıp veriyor hesabını katarak, bunu ileri sürerek, ülkenin altını üstüne getirmenin bir anlamı yok. 15 yaşındaki bir çocuk mu Türkiye'yi kurtarıyordu, ölmeseydi? Onu ileri sürerek bu hadiseleri yapıyorlar. Okmeydanı'nda kırmadıkları dükkan, yer kalmadı. Yaktılar, yıktılar her tarafı. Bir polis önüne çıkıp da 'nereye gidiyorsun?' demedi. Herkesin evladı var. Benim canım yanıyor. Yazık günah bu millete, bu çocuklara yazık. Bütün gençlere yazık. Sağduyu... Hep bir ve beraber olacağız. Bu ülkeyi kimseye böldürmeyeceğiz. Kimseye de yar etmeyeceğiz. Biz Türküz, Müslümanız. Bu ülkeyi Türkiye'den, Türk'ten başkası idare edemez. Almanı, Amerikalısı gelip burayı idare edemez" ifadelerini kullandı.

Baba Halil Karamanoğlu, oğlunun bahriyeli olarak askerliğini yapıp 3 ay önce terhis olduğunu sözlerine ekledi.

"Karşıt grup, çatışma yok"

Ailenin yakınlarından olan Dursun Eker, karşıt gruplar arasında bir çatışmanın olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti: "Berkin'in cenazesine katılan grupların, dağılıp Okmeydanı'nda taşkınlık yapması ve o sırada tesadüfen bu gençlerle karşılaşmasından mütevellit bir hadise. Karşıt grup, çatışma yok. Ne taş, ne sopa var. Tamamen kalabalığın içinde kim olduğunu bilmediğimiz şahısların ateş açması sonucu bizim bir gencimiz vefat etti. Başka vefatlar olmasın, başka canlar yanmasın. Biz taşkınlık çıkmaması için cenazeyi burada değil, Alucra'da toprağa vereceğiz. Biz sağduyu çağrısında bulunuyoruz; lütfen herkes sakin olsun."

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber