Kılıçdaroğlu: Yerel yönetimler bizim işimiz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bize diyorlardı ki 'CHP yerel yönetimlerde ne yaptı?' Hiç şüpheniz olmasın, yerel yönetimler bizim işimizdir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2014 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Yerel yönetimler bizim işimiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Kastamonu'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ülkesini ve insanı sevdiklerini, ister başı açık olsun ister başı kapalı olsun bütün kadınların başının üstünde yeri olduğunu herkesin bilmesini istediğini söyledi.

Kimliği, inancı ne olursa Türkiye'deki bütün yurttaşları kucakladığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Herkesin benim başımın üstünde yeri var. Hiçbir yurttaşımı ötekileştirmeyeceğim, herkesi kucaklayacağız. 'yurtta barış, dünyada barış' diyeceğiz" ifadesini kullandı.

Alandaki bir pankartta "Hırsız var" diye yazdığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onun kim olduğunu herkes biliyor değil mi? Biz daha iyi bir yerel yönetim seçimi yapalım diye yola çıktık. Yerelde iktidar olalım diye yola çıktık. Bize diyorlardı ki 'CHP yerel yönetimlerde ne yaptı?' Söyleyeyim, Türkiye'ye ilk metroyu getiren parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Kentsel dönüşümü yerinde yapan, oradaki yurttaşları varoşlara sürmeyen, kentin rantını hak sahibine veren parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. İlk tercihli yol sistemini getiren parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. İlk tanzim satış mağazalarını getirip yurttaşın ucuz mal almasını sağlayan parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. İlk halk ekmek fabrikaların kuran partidir Cumhuriyet Halk Partisi. İlk kez çocuklarımıza ilköğretimde bedava süt dağıtan parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. İlk kez suyu vatandaşa bedava verdiği için yargılanan 'Sen neden bedava veriyorsun?' diye hapse atılan belediye başkanı Cumhuriyet Halk Partilidir. Hiç şüpheniz olmasın, yerel yönetimler bizim işimizdir. Daha ucuz, daha güzel bir hayatı CHP'li belediyelerin olduğu yerde vatandaşlarımız yaşadılar ve yaşıyorlar."

"Bu ülkede çocuklar ölmesin"

"Bütün annelere sesleniyorum, çocuklarınızı nasıl seviyorsanız ülkenizi de öyle sevdiğinizi biliyorum. Bu ülkeyi güzel bir ülke yapalım, bu ülkeyi yaşanabilir bir ülke yapalım" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede Berkin'ler, bu ülkede Ayaz bebek ölmesin. Bu ülkede çocuklar ölmesin, bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmesin, bu ülkede anneler çocuklarını sabahleyin iki yanaklarından öperek güler yüzle okula göndersinler, bu ülke hepimizin ülkesi." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber