İki savcıdan polislere hem beraat hem 25 yıl

Karakolda kendini asan Hasan Latif Kaplan için olay savcısı polislere ihmalden 25 yıl istedi, duruşma savcısı ‘Beraat’ dedi.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 17 Mart 2014 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İki savcıdan polislere hem beraat hem 25 yıl

ŞEYMA ULUSOY

İstanbul Bağcılar'da karısına şiddet uyguladığı gerekçesiyle gözaltına alındığı karakolda avukat görüşme odasında yalnız bırakılan Hasan Latif Kaplan, kemeriyle kendisini asarak intihar etti. Soruşturma savcısı, o sırada karakolda bulunan 5 polisin 25 yıla kadar hapislerini istedi. Davaya bakan duruşma savcısı ise polislerin beraatlerini talep etti. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre Bağcılar'da 3 çocuk annesi ev hanımı Hüsniye Kaplan, alkollü eşinden sık sık şiddet görüyordu.

Kemerle kendini astı

Olay günü olan 20 Eylül 2013 tarihinde yine eşinden şiddet görme korkusuyla ağabeyi Yasin Erdal'in evine sığındı. Eşini evde bulamayan Kaplan kayınbiraderinin kapısına dayandı. Apartmanda kavga çıktı. Bunun üzerine eşi Hüsniye Kaplan polis çağırdı. Polis, Hasan Latif Kaplan'ı kelepçeledi. Üzerinden bıçak çıkan Kaplan, Aile İçi Şiddet Bürosu'na götürüldü. Burada da taşkınlık çıkaran Kaplan'ın kemer ve bağcıklarına el konulmadan avukat görüşme odasına konuldu. Eşi ve abisinin ifadeleri alındığı sırada Kaplan, kemerini takıp intihar etmiş halde bulundu.

Beraatlerini talep etti

Polis memurları G. A. , S.Ö. , H.A. , O.K. ve S.Ç. hakkında Kaplan'ın ihmalli davranışla kasten öldürmek suçundan 25 yıla kadar hapis cezaları talep edildi. Soruşturma Savcısı Yaşar Genç polis memurlarının şüpheli ve alkollü olan bir kişinin gözetim altında bulundurulduğu bir sırada kendi başına bırakılmadan önce tehlike arz edecek materyallerin üzerinden alınması gibi hayatı öneme sahip bir sorumluluğu yerine getirmediklerini iddia etti. Bakırköy 13 Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Duruşma savcısı beraatlerini talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber