KPDK toplantılarının niteliği

KPDK toplantılarında alınan kararlara uyulması zorunlu mudur?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Mart 2014 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPDK toplantılarının niteliği

Toplu sözleşmeler 2 yılda bir yapılmaktadır. Toplu sözleşmede karara bağlanan hususlara uyulması Anayasal zorunluluktur.

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) ise yılda iki kez, Mart ve Kasım aylarında, toplanmaktadır. 4688 sayılı Kanuna göre toplu sözleşme konuları ile kurumsal konular dışında kalan genel nitelikli konular, bu toplantıda konuşulabilmektedir. KPDK bir anlamda danışma kurulu niteliğindedir. Bu nedenle de Kurulda alınan kararların hayata geçirilmememektedir.

İŞTE KPDK KARARLARININ NİTELİĞİNE İLİŞKİN KANUN METNİ

4688 Sayılı Kanun
Madde 21 - (Değişik madde: 04.04.2012 - 6289 S.K./15. md.)

Kamu Personeli Danışma Kurulu, kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonları ile kamu idareleri arasında sosyal diyaloğun geliştirilmesi, kamu personel mevzuatının ve kamu yönetimi uygulamalarının değerlendirilmesi, yönetimin daha iyi işleyen bir yapıya kavuşturulması için ortak çalışmalar yürütülmesi, kamu görevlilerinin yönetime katılımının sağlanması ve kamu yönetiminin karşılaştığı sorunlara çözümler geliştirilmesi amacıyla; Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Bakanın başkanlığında, en çok üyeye sahip üç konfederasyonun genel başkanı ile her bir hizmet kolunda en çok üyeye sahip kamu görevlileri sendikasının başkanı ve Devlet Personel Başkanından oluşur. Kurula gündemde yer alan konulara göre diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri de davet edilebilir.

28 inci maddede belirtilen toplu sözleşme konuları ile kurumsal konular dışında kalan ve kamu personel sistemini ilgilendiren genel nitelikli konular, Kurulda değerlendirilir.

Kurul, her yıl mart ve kasım aylarında toplanır. Kurulun sekretarya hizmetleri Devlet Personel Başkanlığınca yürütülür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber